Вратити достојанство српском учитељу и професору

0

Председнички кандидат Двери Бошко Обрадовић изјавио је да је потребно побољшати материјални положај просветних радника у Србији и вратити ауторитет и достојанство тој професији.

„Морамо побољшати материјални положај просветних радника у Србији и морамо вратити ауторитет и достојанство српском учитељу, наставнику и професору“, рекао је Обрадовић, наводи се у саопштењу покрета Двери поводом јучерашњег протеста Уније синдиката просветних радника Србије.

Додаје се и да је Обрадовић присуствовао протесту просветних радника и том приликом рекао да годинама уназад одлази на оправдане протесте просветних радника у Србији, јер су они данас највише понижени.

„Влада Александра Вучића понизила је читав средњи слој у Србији смањењем плата и пензија, а просветни радници који су највише образовани слој становништва, имају плату испод републичког просека. Морамо побољшати материјални положај просветних радника у Србији и морамо вратити ауторитет и достојанство српском учитељу, наставнику и професору“, рекао је он.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*