Врхунац бешчашћа: Вучић на годишњицу НАТО агресије довео Шредера на свој митинг

Митинг СНС у Београду: "Комбанк арена" пуна, пристигло стотине аутобуса, међу њима и возила ГСП-а, Герхард Шредер говорио на скупу!

0

На тачно 18 година од почетка НАТО агресије на Србију, премијер Александар Вучић је на своју завршну предизборну конвенцију у Београду довео бившег немачког канцелара Герхарда Шредера, уз Била Клинтона и Тонија Блера главног налогодавца двомесечне агресије на нашу земљу у којој је погинуло преко 2000 људи, преко 10.000 рањено, а уништавани су путеви, мостови, возови, школе, болнице, породилишта и други цивилни објекти.

Након 18 година, Шредер је дошао у град и земљу чије рушење је наредио и за чије страдање је заслужан, али не као осуђеник, већ као „угледан гост“ и говорник на Вучићевом предизборном митингу.

Шредер на напредњачкој бини у препуној Арени најбоље илуструје да су аутошовинизам и идентификација са агресором су код Александра Вучића очигледно достигли драматичне размере.

Вучић је већ, унајмљивањем Тонија Блера за саветника и учествовањем на скупу Била Клинтона, показао своју патолошку опсесију да се идентификује са злочинцима и осведоченим непријатељима српског народа.

„Све што је започео, Вучиће ће наставити као председник“

Србија налази пред пресудним изборима и за земљу би било добро да победи Александар Вучић, поручио је бивши немачки канцелар Герхард Шредер, гост на митингу СНС у Комбанк арени.

– Све што је започео, Вучић ће наставити као председник и тиме даље стварати основу за чланство Србије у ЕУ, економски рпосперитет земље и благостање грађана. Овде сам да подржим оне у Србији који су се определили за Европу, а то се пре свега односи на Вучића – подвукао је Шредер.

Он је указао на то да је „Вучић увећао углед Србије као земље која се поштује, продубио је додатно односе са ЕУ, САД и Русијом“.

– Самоуверено је заступао интересе Србије, али је свестан значаја сарадње и разумевања. У ЕУ се зна да се Вучић залаже за помирење у региону, свестан је значаја регионалне сарадње што је предуслов за мир и стабилност у региону. Зато је најбољи за функцију председника – истакао је Шредер, додајући да је Вучић симбол европске перспективе Србије.

Бивши немачки канцелар указао је да је Вучић довољно храбар да спроведе реформе које су потребне земљи, како би била још боља него што јесте.

– Као бивши канцелар лично знам колико је тешко спровести неопходне реформе, а Вучић зна принцип да је добробит земље изнад свега – рекао је он.Александра Вучића у Арени

Шредер је казао да је испунио одговорност коју је имао и заслужује поеврење бирача.

– Александар је симбол европске перспективе Србије. Он зна да је добробит земље најважнија. „Ако се не спроведу реформе, привредни раст се не може гарантовати на дужи рок. Грађани добро осећају да без економске снаге правда коју Вучић жели, не може да се гарантује – уверен је он.

Шредер је охрабрио Србију да настави пут који је започео Вучић, рекавши да ће се то исплатити земљи, која је окренута будућности, која ће бити угледна чланица европске породице народа, европска земља са величанственом културом.

– Чврсто сам убеђен да ће Србија савладати изазове које су пред њом, како из сопствене снаге, тако и уз европску солидарност – нагласио је он.

Шредер је истакао да свакоме мора бити јасно да је Србија потребна ЕУ, као што је Србији потребна ЕУ, и то је разлог зашто жели да Вучић буде следећи председник Србије.

– Србија се суочава са пресудним избором. Овде се ради о наставку пута у ЕУ, помирења са суседним државама, реформама. Ствара се основ за чланство у ЕУ, али и просперитет земље. Овде сам да подржим оне коју су се определили за Европу – рекао је Шредер.

Шредер 1999: На српски геноцид над Албанцима, Немачка не може одговорити пацифизмом

Немачки канцелар Герхард Шредер је НАТО агресију на Југославију правдао непостојећим „геноцидом над Албанцима“, иако су злочине чинили припадници ОВК против којих се борила српска полиција и војска.

„На геноцид у Југославији не може се одговорити пацифизмом и Немачка мора да стане иза етничких Албанаца, жртава протеривања, силовања и убијања“, правдао је тада Шредер бомбардовање Србије и први освајачки поход Немачке након Другог светског рата.
НСПМ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*