Вучелић: Јанковић је изманипулисао и злоупотребио народ Србије

0

Главни и одговорни уредник Вечерњих новости Милорад Вучелић оценио је данас да је лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић, како је рекао, својим лажима о покраденим председничким изборима на најружнији начин изманипулисао и злоупотребио народ Србије.

Гостујући на ТВ Пинку, Вучелић је рекао да је Јанковић тада организованим протестима желео да након председничких избора изнуди формирање концентрационе владе у којој би заузео премијерску фотељу.

Вучелић је рекао да Јанковћ и његови сарадници знају да је Александар Вучић легални и легитимни председник Србије и да је немогуће од њега тражити функције у влади.

„Хтели су да се домогну барем којег политичког поена на изборима и да тако стекну неко право да траже фотељу. У сваком случају са Александром Вучићем никада не би сарађивали. То сазнајемо сада када су им амбиције пропале, када појединци излазе и јавно саопштавају шта се све догађало унутар странке. Сада ми као грађани треба да пратимо њихове активности, док поново не разочарају. Сведоци смо система лажи“, рекао је Вучелић.

Он је подсетио на протесте који су организовали лидери ПСГ, а под изговором да су избори били покрадени, рекавши да су они то учинили да би обманули грађане .

„Злоупотребили су их на најгори могући начин. Манипулација и злоупотреба људи на протестима је тужна и банална“, рекао је главни и одговорни уредник Вечерњих новости.

Говорећи о распаду Покрета, он истиче да није ни могао да опстане због несолидне градње.

„Од избора до избора појављују се различити покрети и чудни људи који гледају да нешто ућаре. Политички живот се води не због политике, већ због ситних интереса. Они живе од избора до избора, без програма, без жеље и праве намере да нешто ураде у држави“, казао је Вучелић.

Сујета, како је истакао, има огромну улогу.

„Стекли су комфор и наду да ће се домоћи фотеља. Сада говоре најгоре једни о другима, а ја им верујем када почну да се међусобно оптужују. Окупили су се око заједничке амбиције да ослабе Вучића“, каже Вучелић, додајући да председник Србије сигурно није ни понудио фотељу Јанковићу, али неко други вероватно јесте.

О оптужбама Јанковића да је оптуживао друге за сарадњу са Вучићем, а да се сада сазнаје да је лидер ПСГ хтео сарадњу са председником, Вучелић каже да је све то врста обмањивања народа.

„Уместо да се сада сви заједно повуку на неколико годиана, они своју активност своде на то шта ко говори и тугују за уједињењем. Програм њиховог Покрета изостаје, немају став о најважнијим питањима, рецимо о увођењу санкција Русији, о прекидању односа са Кином, о томе да ли ће се прикључити на Турски ток, да ли ће бити против Северног тока, да ли ће у НАТО пакт, иако наговештавају да би. Не баве се социјалним питањима, не баве се развојем локалних заједница. Сва њихова брига саткана је од тога да ли ће бити јединствени, и хоће ли успети да остваре један једини циљ – да сруше Вучића, што то раде таргетирањем људи око њега“, навео је Вучелић.

Додао је да тај недостатак говори много о њима.

„Оваквим деловањем срозавају и уништавају политички живот, али истовремено слабе и сопствену позицију у народу“, закључио је Вучелић.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*