Вучелић води „Новости“

0

Познати новинар именован за в.д. главног и одговорног уредника наше куће.
ДУГОГОДИШЊИ новинар, оснивач недељника „Печат“ и актуелни председник Југословенског спортског друштва Партизан, Милорад Вучелић, именован је за в.д. главног и одговорног уредника „Вечерњих новости“ и свих издања Компаније „Новости“.
Ову одлуку једногласно је донео Надзорни одбор Компаније “Новости“ АД, чиме је, уз недавни избор генералног директора, комплетиран руководећи тандем.

Нови челни човек редакције, са дипломом Правног факултета у Београду, дуго плови водама журнализма. Рођен је 1948. године, а био је уредник у „Студенту“, „Књижевној речи“ и „Књижевним новинама“. На тој позицији оставио је трага и у СКЦ од 1977. до 1985, у НИН-у од 1985. до 1991. и „Политици“. Од 1991. до 1992. водио је РТВ Нови Сад, а од 1992. до 1995. године ради као први генерални директор РТС. Недељник „Печат“ основао је 2008. године и одатле са места директора и главног уредника стиже у “Новости“.

Осим новинарства, Вучелић се опробао и у публицистици. Аутор је књига „Аргумент против неутралног“, „Осумњичено друштво“, „Разговори са епохом“, „Косово – корени сепаратизма’, „Има ли овде Срба“. Био је председник Управног одбора и директор издавачке куће „Комуна“, као и управник „Звездара театра“ и уметнички директор „Будва град театра“.

Није бежао ни од политике. Био је посланик Социјалистичке партије Србије у три сазива и шеф посланичке групе од 1992. до 1995. Стаж у партији обележио је и као потпредседник СПС.

Менаџерске способности испробао је и као председник Управног одбора „Телекома“, од 1997. до 1999, а као велики заљубљеник у спорт предводио је Рукометни савез Југославије од 1997. до 1999. и Рукометни савез Србије од 2001. до 2003. Са паркета је не тако давно прешао на зелено борилиште. Актуелни је председник фудбалског клуба, а предводи и црно-белу породицу у оквиру спортског друштва. Вучелић је добитник награде „Политика“ и „Златног беочуга“ КПЗ Београда.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*