Вучић: Ако су авиони из Русије канте што се онда секирате?

0
Beograd, 23. decembra 2016.- Premijer Srbije Aleksandar Vucic (na slici) rekao je danas da nema nista protiv da Srbi u Hrvatskoj dobiju ista prava kao sto imaju Hrvati u Srbiji, kojih je daleko manje."Nemamo nista protiv da Srbi u Hrvatskoj imaju ista prava u Hrvatskoj kao sto imaju Hrvati u Srbiji, kojih je cetiri ili cak osam puta manje nego Srba u Hrvatskoj", kazao je Vucic novinarima odgovarajuci na pitanje o cemu je razgovarao sa predstavnikom Srba iz Hrvatske Miloradom Pupovcem. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ nr

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће Војска Србије шест ловачких авиона Миг-29 из Русије добити бесплатно, а да ће бити плаћена само њихова модернизација и ново савремено наоружање које ће, након тога, те летелице моћи да користе.

Вучић је рекао да је те авионе Русија Србији дала „за џабе“ а да ће Србија сама одлучити да ли ће их модернизовати, у ком смислу и за коју суму.

Он је у ироничном тону коментарисао тврдње да су ти авиони стари и да су „канте“ и упитао новинаре због чега се сви толико узбуђују око набавке тих летелица ако се ради о „старим кантама“.

„Што се секира неко због тих канти? И Хрвати и Американци. Што се секирате ако су канте и ако су ме Руси ‘превеслали’ да их узмем за џабе“, рекао је Вучић, говорећи о коментарима на хрватским медијима након те донације и интересовања за ту тему медија чији је власник из Америке.

Вучић је подсетио да Хрватска у својој војсци и даље има авионе Миг-21, који су технолошки застарели и далеко слабији од Мигова 29, али није одговорио на питање које су године произведени авиони које је Русија поклонила Србији.

Он је негирао да је било коме претио када је рекао да Србија више никада неће дозволити да се понови (Хрватска) акција Олуја из 1995. године, у којој је протерана већина Срба из Kрајине, већ да је само рекао да Србија неће дозволити да јој неко протерује и убија људе.

Руска и српска влада договориле су 21. децембра у Москви донацију за потребе Војске Србије од шест половних ловачких авиона Миг-29 и по 30 тенкова Т-72 и извиђачких оклопних аутомобила БРДМ-2.
„О Вацићу кад дође време“

Председник Владе Србије Александар Вучић није хтео да одговори на питање да ли је портпарол десничарског покрета 1389 Миша Вацић саветник дирекора Kанцеларије за Kосово и Метохију.

„Одговорићу на то питање када дође време“, рекао је Вучић новинарима у Београду и додао да ће одговарати на сва питања на новогодишњој конференцији која неће бити баш толико велика као конференција за новинаре председника Русије Владимира Путина.

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*