Вучић: Бојим се за своју породицу

Премијер Србије Александар Вучић у интервјуу за загребачки "Глобус" каже да прима претње, али да се не боји за свој живот. Бојим се само за своју породицу, истиче Вучић. Додаје да је хрватски премијер Андреј Пленковић увек добродошао у Београд.

0

Вучић каже да прима претње, али да се не боји за свој живот и да се боји само за своју породицу.

„У почетку ми је све то било смешно. Али сада су пронађени арсенали оружја. Пронађени су људи који су већ били хапшени због опсервација стана мог брата. Имамо живог сведока који је потврдио да је један од тих људи рекао: ‘Видећеш како ће ти проћи Вучић!’ А реч је о једном од најпознатијих пуцача у региону“, рекао је Вучић хрватском недељнику Глобус.

Говорећи о сопственој безбедности и оружју пронађеном близу своје породичне куће у Јајинцима, премијер потврђује да има људи који њему не желе добро.

„Пустимо полицију да ради свој посао. Нема смисла сада кукати. Има ли људи који мени не желе добро? Има их колико год хоћете, различитих, од тајкуна до многих других“, навео је премијер Србије и, како примећује Глобус, јетко додао:

„Али шта да радимо, то је Србија. Па кога ми нисмо убили од својих. Све што је нечему вредело, ми смо убили. Карађорђа, Милоша… на крају и премијера Ђинђића“, напомиње Вучић.

Вучић: Пленковић је увек добродошао у Београд

Циљ Србије је да има добре односе са Хрватском, и ако је то могуће, супер, а ако није, ти односи не треба да буду гори, рекао је Вучић.

Премијер Србије хрватског колегу Андреја Пленковића види као пристојног, озбиљног и одговорног човека који, како је рекао, има свој, не увек позитиван, али свој став о Србији.

„Андреј Пленковић је увек добродошао у Београд“, рекао је Вучић у интервјуу који ће Глобус, како је најављено, у целини објавити 24. новембра.

Вучић открива да је са Пленковићем до сада више пута причао на разне теме, само не о односима Србије и Хрватске.

„Циљ ми је да имамо боље односе. Ако можемо, супер, ако не можемо, хајде да немамо горе“, навео је премијер Вучић, кога загребачки недељник представља као најомиљенијег српског политичара.

Говорећи о односима Србије и Хрватске, који су се, како се наводи, у протеклим годинама незаустављиво погоршавали, Вучић за тај недељник оцењује да ни у овом часу ти односи „нису сјајни, али су први пут постављени на рационалне основе“.

„Бар се не лажемо“, истакао је Вучић.

Са доласком Пленковића сматра да је на помолу раздобље истинске нормализације, пише Глобус.

„Пленковић и ја смо, ако смем то рећи а да се он не наљути, разговарали неколико пута. Одлично смо се разумели у свим другим питањима, само се нисмо дотицали питања Србије и Хрватске. Разговарали смо и о Европи и о Америци, али о Хрватској и Србији није било ни једне реченице“, испричао је Вучић.

На питање када се може очекивати њихов први сусрет, Вучић каже да је Планковић увек добродошао у Београд.

У интервјуу који ће бити објављен у четвртак, 24. новембра, премијер Србије, како је наведено, открива и како је и зашто помогао црногорском премијеру Милу Ђукановићу да спречи државни преврат, зашто је забринут за положај Срба у Хрватској, како гледа на именовање Анте Готовине за саветника хрватскога министра обране, као и зашто мисли да би Хрватска и Србија требало да успоставе заједничко тржиште без граница.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*