Вучић: Брига ме за кампању која се води у Хрватској против мене

0

Идем у Хрватску са жељом да учинимо нешто заједно за будућност, рекао је данас председник Србије Александар Вучић и истакао да ће у Загребу разговарати о билатералним односима, а то значи о питању границе, несталих, о односу према Србима у Хрватској и Хрватима у Србији, те унапређењу економских односа.

ир и стабилност је моја кључна порука, али Србија неће бити слабија да би неко други био задовољан, поручио је председник Србије уочи званичне посете Загребу, која је усијала атмосферу у Хрватској до неуобичајених размера.

„Не секирам се због кампање која се води у Хрватској против мене, мој посао подразумева да не реагујем лично, већ у интересу Србије и њених грађана“, нагласио је он.

Истакао је да се не додворава ни грађанима Србије, па свакако неће ни хрватском руководству, а пре свега премијеру Пленковићу, који најављује да жели и разговор о ратној одштети.

Најважније је, каже, решити проблеме који оптерећују односе, урадити нешто добро за припаднике двају народа у Србији и у Хрватској.

„Мој посао је снажна Србија, а снажна Србија има добре односе са суседима и напредак економије. Србија ће бити све снажнија. Никоме због тога не желим да се правдам“, рекао је Вучић.

Најавио је да ће разговарати са представницима СПЦ и Срба у Хрватској, али први пут и са кардиналом Бозанићем.

 

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*