Вучић: Чак се и чланови моје породице противе избору Ане Брнабић!

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је Ана Брнабић његов избор за мандатара и да зна да ће кад постане премијер он имати мању популарност у Србији, али да Србија треба да буде слободна за све људе и да гура напред.

– Мој избор је Ана Брнабић! И нека људи процењују како хоће. Видео сам претње и увреде Велимира Илића. А ако је питање: да ли је Србија Велимира Илића или Србија Ане Брнабић, чини ми се да Србија треба да буде слободна за све људе, да гура напред, а не Србија у којој ће да додају јошš мало ашšова и да копају јошš дубље – рекао је Вучић у интервјуу за Недељник.

Део интервјуа објављен је на сајту листа.

– Човек из СНС-а се јавио на Председнишšтву и рекао: „Ја ћу да гласам за Ану зато šто си ти тако рекао, али биће ми тешšко, јер ми је отац свешšтеник“ – рекао је Вучић, додајући и да су „и неки у његовој породици били против“.

Вучић је рекао и да Србија неће имати „двоглавог“ премијера, али да је логично да ће Ивица Дачић вишšе да се бави политичким питањима, пошšто се важžним политичким питањима бавио и док је он био премијер.

– Знам да ћу после избора Ане Брнабић имати мању популарност у Србији. Имам у породици неке који су против. Али када смо правили СНС, ја сам рекао Томиславу (Николићу) да ћемо да правимо šшироку народну политичку партију која треба да прихвати људе са свих различитих нивоа. И либералне демократе, грађанске демократе, људе који су национално опредељени, социјалисте, комунисте – прича он.

Вучић каже да су све те разлике код њих склоњене, јер се баве будућношšћу.

– Kада се покрене тема четника и партизана, имате Небошјšу Стефановића и Алексу Јокића који су из партизанских породица, али и Мају Гојковић и Зорану Михајловић које су из четничких породица и које одмах кажžу – сити смо комунистичких неистина. И то је све у СНС-у. И то мора да остане у СНС-у, кад правите партију „аденауерског“ типа, где имате 30 плус, 40 плус, или 50 плус подрšшку – рекао је Вучић за „Недељник“.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*