Вучић: Чујем да неки траже изборе…

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио да опозицији не би препоручио да заједно са београдским буду одржани и ванредни парламентарни избори.

„Не бих препоручио изборе“, рекао је Вучић новинарима у Београду после разговора са чланом Председништва БиХ Драганом Човићем. Он је казао никада до сада није „побегао са мегдана“. „Ако воле нека изволе, али немој после да кукају“, казао је Вучић.

Иначе, на ту тему говорио је и за „Вечерње новости“, за које је изјавио да не искључује могућност парламентарних избора следеће године, наводећи да, ако опозиција изнесе ваљане разлоге, може и да их буде.

„Чујем да неки траже изборе и ако инсистирају на томе, нећу бежати са мегдана. Не искључујем изборе, и ако опозиција изнесе ваљане разлоге, можда их и буде“, рекао је председник Србије у интервјуу данашњим Вечерњим новостима поводом 64. годишњице листа.

На питање да ли су избори у Београду највећи тест за СНС од 2012. године, Вучић каже да рачуна да су „Ђилас, Шапић и Шутановац велики фаворити“.

„Сви су они кандидати истог режима ДС и боре се једино за привилегије и обнову својих милионских комбинација. Ако победимо, то ће значити да је народ гласао за рад, марљивост и труд, а не за лоповлук и пљачку. Ако се деси другачије, честитаћу им. Само морају да знају да смо у Београду више урадили за ове три године него они од 1996.“, казао је Вучић.

Председник Србије је нагласио да је веома задовољан радом кабинета Ане Брнабић.

„Повећање плата и пензија је значајно, а ако будемо дисциплиновани, биће још повећања у будућности. Помало сам тужан због чињенице да многи медији и део јавности чак и најбоље резултате покушавају да омаловаже“, рекао је Вучић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*