Вучић: Да ли су проблем срушене бараке у Савамали, или је у питању рушење мене?

Премијер Александар Вучић изјавио је да је од почетка протеста “Не (да)вимо Београд“ јасно да они не протестују због рушења три бараке, већ због рушења њега.

0

Премијер Александар Вучић изјавио је да је од почетка протеста “Не (да)вимо Београд“ јасно да они не протестују због рушења три бараке, већ због рушења њега.

Међутим, он каже да му није јасно што то од почетка нису тако рекли.

Вучић је тако одговорио на питање новинара како коментарише присуство личности из невладиних организација и цивилног сектора, попут Соње Бисерко, Саше Гајина и Борке Павићевић, на протесту Иницијативе у Београду.

„Нека они раде свој посао, ми ћемо свој, нека они руше, ми ћемо да градимо“, рекао је премијер и поновио да су протести, па и овај, демократски и легитимни, само је требало да од почетка кажу шта је прави разлог демонстрација.

Иронично је приметио да је фасциниран њиховом снагом и „предложио“ да они који финансирају активности Иницијативе уложе три или шет пута толико у неке пројекте, од којих ћемо, рекао је, боље да живимо.

„Кад ми нађете месну заједницу у којој нећу моћи да скупим више људи него они што скупе са свих страна, одмах ме смените“, закључио је Вучић.

Шести протест иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ одржан је у четвртак, а окупљени су поново затражили оставке оних који стоје иза рушење објеката у Савамали.

Повереник Родољуб Шабић навео је да је добио обавештење од Вишег јавног тужилаштва да је Иницијативи „Не да(ви)мо БГ“ доставило информације о “Савамали“.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*