Вучић Гашића као великог „стручњака“ враћа у безбедносне структуре: Да бира између три фотеље

После годину дана паузе, бивши министар Братислав Гаић спрема се да преузме неку државну функцију. У "игри" ресор одбране, место шефа БИА и координатора служби безбедности

0

ПРЕМИЈЕР Александар Вучић најавио је да ће Братислав Гашић добити важну функцију у новом дељењу кадровских карата, а према нашим информацијама, засад је најближи повратку на место министра одбране. У „игри“ је, како сазнајемо, још и директорско место у Безбедносно-информативној агенцији или функција секретара Савета за националну безбедност, која је колоквијално позната као координатор служби безбедности.

После више од годину дана откако је Гашић смењен и колико га није било у јавности, Вучић је одлучио да му пружи нову шансу, између осталог и зато што се добро показао у председничкој кампањи. Управо је Гашић, заједно са још једним бившим министром Николом Селаковићем, био главни оперативац у недавно окончаној кампањи.

Гашић је смењен почетком прошле године због сексистичке опаске на рачун новинарке телевизије Б92 у Трстенику, после две године проведене на позицији министра одбране. И приликом смене, Вучић је истакао да је веома задовољан Гашићевим радом на челу тог министарства, а често је наглашавао и да је реч о једном од његових најближих пријатеља. Иако се после скандала није много појављивао у јавности, Гашић је био активан у СНС.

Уколико му буде припала функција секретара Савета за националну безбедност, он би у тој фотељи наследио управо Вучића, који тренутно обавља ту дужност, као што га је раније наследио и на позицији министра одбране. Његово именовање у том случају могло би да буде једна од првих активности Вучића после инаугурације, јер координатора служби, према закону, именује председник Републике.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*