Вучић: Хтели су моју главу на црти, и ево ја им на црту излазим

0

На седници Главног одбора Српске напредне странке (СНС), потврђен је предлог Председништва СНС-а да Александар Вучић буде кандидат те странке за председника Србије.

Главни одбор Српске напредне странке (СНС) једногласно је подржао предлог Председништва странке да Александар Вучић буде кандидат СНС-а на предстојећим изборима за председника Србије.

Вучић је у београдски Центар Сава, где је одржана седница Главног одбора, стигао око 18.30.

Седница је одржана иза затворених врата, а новинарима је речено да ће накнадно бити позвани да уђу у салу.

У холу Центра окупио се велики број грађана у мајицама с ликом Вучића и са заставама Српске напредне странке.
Први део седнице Главног одбора одржан је иза затворених врата, а новинарима је омогућен улаз у салу по доласку Александра Вучића.

Не дам им Србију, нису је ничим заслужили, поручио је лидер СНС.

„Хтели су моју главу на црти, и ево ја им на црту излазим“, рекао је Вучић и поновио да је одлучио да прихвати кандидатуру зато што чврсто верује да су овој земљи потребни рад, стабилност, инвестиције, нове болнице и зато што неко мора да „стане на врата, када на њих куца прошлост“.

Они који су нам већ толике године појели, у прошлости треба да остану, рекао је.

„И поред безброј пробема и савета, одлучио сам да прихватим кандидатуру за председника Србије, јер Србија нема пуно времена и на власт не смеју да се врате они који су уништили земљу“, рекао је премијер и лидер СНС Александар Вучић.

„Одлучио сам се да прихватим кандидатуру за председника Србије, зато што чврсто верујем да су овој земљи потребни рад, стабилност, инвестиције, путеви и нове болнице и будућност“, рекао је Вучић.

Он је рекао да прихвата кандидатуру зато што неко мора да стане на врата кад прошлост закуца, истичући да „прошлост сада маљевима куца и хоће да провали у нашу кућу“.

„Таквима мора да се стане на пут, да буду враћени тамо где припадају, у политичку прошлост“, рекао је Вучић.

Он је навео да верује у будућност и да ће зато да се прихвати тог посла, у, како каже, тешкој и ужасној кампањи која га чека.

„Захвалан сам вам на подршци и поносан на све вас, јер смо у претходних 4,5 година успели земљу, која је била на ивици банкротства и колапса, у којој није било наде и која није видела будућност, да покренемо с мртве тачке, а ви сте увек знали да покажете разлику између нас и њих, рекао је Вучић члановима ГО странке.

„Знали сте да направите разлику између нас и многих других, разлику која се огледа у вашој борбености и жељи да будете на страни Србије и онда кад смо највише нападани и кад нису бирали речи којима ће да се обраћају нашим дивним члановима, јер сви сте се ујединили у политику очувања Србије њеног напретка“, рекао је Вучић праћен аплаузом чланова ГО.

Kако је навео, захвалан је члановима странке и зато сто су последњих дана и месеци, „када смо схватили какве нам се опасности ближе, јасно показали како можемо да одбранимо и сачувамо земљу“.

„Поносан сам јер сте направили разлику између нас и њих, нас којима је Србија важнија од свега и њих, којима су једино њихови џепови били важни“, поручио је премијер и лидер СНС.

„Једина сте странка која није добијала гласове на демагогији и популизму, на шовинисзму и лаким мерама, и обећањима…“, рекао је Вучић и наставио: „Већ сте побеђивали тако што сте радили најтеже ствари, били сте уз своју странку и руководство, и уз председника Републике, владу и скупштину“.

„Првих пет дана одмора, јер за четири године нисам користио ни један дан, искористићу за кампању, да вама који ћете се све време борити, помогнем да не изгубимо битку против оних који би земљу да врате у прошлост“, рекао је вечерас лидер СНС.

„Не заборавите да је с друге стране много моћних, да имају силне савезнике и на све су спремни. Неки су већ у кампањии, много су новца потрошили и нико их ништа не пита. То је цена демократије, облика политичког режима, од којег не постоји бољи, и ми смо ту цену спремни да платимо“, рекао је Вучић и поручио да нема трунку сумње у своје чланове.

„Хоћемо ли још једном заједно да победимо за Србију“, упитао је Вучић и поздрављем бурним аплаузом, поручио:

„Потребни сте Србији, драги пријатељи, потребна јој је ваша енергија и нећи нинашта да вас терам, али ако то не учинимо још једном стићи ће ову земљу она најтежа казна – доћи ће најгори и вратити Србију у прошлост“.

Он је рекао да су се удружили сви који за себе хоће сладак живот, а чемеран за све остале и да хоће његову главу, али и поручио да их се не плаши.

„Не знам шта ће Србија да одлучи, али једно сигурно знам – да се пред њима ми сви, и ја заједно са вама, не повлачимо“, рекао је Вуцичх обраћајући се члановима ГО странке.

„Хтели су моју главу више од свега“ истакао је Вучић и додао да политички противници не воле ни њих и да једино што раде јесте да мрзе.

Kако је рекао, хтели су његову главу, и да га имају на црти и поручио да га на црти ето и да их се не плаши.

„Не плашим се чак ни самог страха, ни њихових пара, милиона који су већ потрошили, а ми ни динара, ни савезника њихових страних, ни медија, а понајмање тајкуна“ подвукао је Вучић.

„Не плашим се да победе ни мене, ни вас, али се плашим да не победе Србију и одеру јој кожу са леђа, затворе је и зауставе“, рекао је Вучић.

Разлика је између нас и њих,то, мислим, разуме и Николић

Председник СНС Алекснадар Вучић поновио је на седници Главног одбора, на којој је предложен за председничког кандидата, да је и данас и увек спреман да сарадује са Томиславом Николићем, поштујући његово право да „ради шта жели“.

„Све остало није до мене“, приметио је Вучић у говору пред члановима одбора.

Он је рекао да је сигуран да постоји разлика, како је рекао, између „нас и њих“ и додао:
„Мислим да то разуме и Томислав“.

Вучић је истакао „велику улогу“ коју је Николић играо за СНС и за Србију, навео да не жели од напредњака да чује ниједну ружну реч о њему, те истакао да је ни сам никада неће изговорити.

„Ја тако нешто никад нећу изговорити, а поштујући његово право да ради шта сам жели да ради“, рекао је Вучић.

Он је истакао да је и данас и увек спреман да сарађује са Николићем, да раде заједно и да та жеља код њега никада неће престати.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*