Вучић искористио посету Абу Дабију да гледа трку Формуле 1

Медији у Емиратима известили о присуству српског премијера на спортском догађају Вучић на трци Формуле 1 у Абу Дабију. Наводи се да су присустовали и председник Чеченије Рамзан Кадиров, потпредседник Нигерије Јеми Осинбајо и председник ирачког Курдистана региона Масуд Барзани

0

Премијер Србије Александар Вучић у недељу је присуствовао трци Формуле 1 – Етихад Ервејз Гранд при у Абу Дабију – што су забележили медији у Уједињеним Арапским Емиратима.

У извештају са овог догађаја, названог највећим међународним спортским догађајем на Блиском истоку, истиче се да су му присуствовали шефови држава, ВИП званице и и крунисани принчеви.

Тркама су присуствовали председници Судана Омар Хасан Ахмед Ал Башира, Татарстана Рустам Миникханов, и Руанде Пол Кагаме. Одмах потом додаје се да су присуствовали премијер и министар унутрашњих послова Катара шеик Абдулах бин Насер бин Калифа Ал Тани, председник Чеченије Рамзан Кадиров, потпредседник Нигерије Јеми Осинбајо, премијер Србије Александар Вучић, и председник ирачког Курдистана региона Масуд Барзани.

Трке у Абу Дабију посматрали су и бивши шпански краљ Хуан Карлос, војвода од Јорка принц Ендрју и Виктор Леченко, саветник председника Белорусије.

Са стране домаћина били су потпредседник и премијер Уједињених Арапских Емирата и владар Дубаија шеик Мухамед бин Рашид Ал Мактум, као и шеик Мохамед бин Зајед Ал Нахијан, престолонаследник Абу Дабија и заменик врховног команданта оружаних снага УАЕ, и други званичници.

У Београду није било информација о Вучићевом присуству на Формули 1 у Абу Дабију, с тим што се могло закључити да је након Брисела, где се сусрео са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтетенбергом, он отпутовао у Емирате. У петак је из Владе Србије саопштено да је да се премијер Вучић састао у УАЕ са шеиком бин Заједом, са којим је разговарао о сарадњи, многобројним заједничким пројектима и о односима у свету и региону.

Присуство званичника Србије на трци Формуле 1 у Абу Дабију пре две године – у новембру 2014. било је у фокусу пажње јавности, када су том догађају присуствовали председник Србије Томислав Николић и тадашња председница Косова Атифете Јахјага. Њих двоје тада нису имали директне сусрете, а јавност је о боравку у Абу Дабију обавестила прво Јахјагина прес служба шаљући саопштење и фотографије са званичницима Емирата.

ДАНАС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*