Вучић: Највећи патриотизам је плаћање пореза држави!

0

Плаћање пореза је обавеза грађана, који морају да буду поштени и да се посвађају с комшијом и пријатељем за које знају да су бизнисмени а не издају рачуне.

То је изјавио премијер Александар Вучић на конференцији о сивој економији.

За нас је то питање, како је рекао, у овом тренутку нерешиво, јер упркос кампањама и 19.000 обављених контрола, и даље постоји схватање у друштву да смо неком учинили услугу ако нисмо узели фискални рачун.

„То што неко не плати порез, нисмо му учинили услугу, већ урадли нешто и против нас и против тог човека“, рекао је Вучић.

У целом друштву, како је рекао, присутно је лицемерје, јер се захтева од великих предузећа да плате порез, а када она због тога морају да заврше у стечају, онда се излази на улице да се то спречи.

„А када кажемо да плате порез они који имају радње, продају пљескавице или имају сплав, и кажемо да ћемо затворити објекат ако то не ураде, они кажу да се иживљавамо на малима“, указао је Вучић.

Kако је констатовао, држава за неке никада није у праву, као да се, приметио је, плате и пензије исплаћују новцем који „пада из облака“. „То је суштина проблема“, закључио је Вучић.

Вучић је поручио да је највећи патриотизам, али и највећа обавеза плаћање пореза, те додао да више нема никаквог политичког притиска на рад Пореске управе.

Он је рекао да је важно да људе научимо да узму фискални рачун, јер сваки рачун, приметио је, значи „школу више за нашу децу, један рачунар више за наше унучиће“.

Kао председник владе, додао је, није дозволио, иако је било хиљаде случајева, да неко не плати порез.

„Не постоји ниједан случај да је из врха владе неко интервенисао да неко не плати порез. Било је случајева да је неко дошао код директорке Пореске управе, рекавши да Вучић то зна, али је она одговарала да зна да премијер то није рекао“, пренео је Вучић.

Kазао је да је веома поносан на чињеницу да нема ниједног фудбалског клуба, киоска с пљескавицама, сплава у Србији да може да избегне порез позивајући се на некога.

Раније су се, како је казао, паре на томе зарађивале, а данас Пореска управа ради без икаквог политичког притиска.

„Нико не сме да ме позове и пита било шта за порез“, поновио је.

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*