Вучић: Не палим се на приче о атентату

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио за „Дневни аваз“ да се „не пали“ на приче о атентату, јер су то за њега „глупости и приче за малу децу“.

Упитан да ли су тачне информације да су људи који су имали план да убију Мила Ђукановића планирали и његову ликвидацију, Вучић је казао да су српске службе „имале одређене информације и поделиле су их са службама у региону“.

“Поступили смо врло професионално и мислим да су, захваљујући озбиљном и темељном раду наше службе, разрешени одређени случајеви. То је све што могу да кажем“, рекао је Вучић у интервјуу за сарајевски Аваз уочи суташње посете БиХ.

На инсистирање новинара да каже да ли је тачно да је након Ђукановића он био на реду за ликвидацију, Вучић је поновио:

„Рекао сам све што сам могао…“

Додао је да се, иначе, ‘не пали’ на те приче о атентату.

„За мене су то глупости и приче за малу децу. Али, то у овој земљи није ништа ново. Нити је почело јуче. Ми седимо у Председништву Србије. Ту близу су 1903. извршили атентат на Александра Обреновића и Драгу Машин. Бацали су их неких 100 метара одавде где ми седимо. Па до Зорана Ђинђића 2003.“, подсетио је Вучић.

Председник је рекао да су Срби храбар и постојан народ, али да, како је рекао, нисмо у стању да поштујемо своје претке.

„Видите то и по односу према споменику кнезу Михаилу. Омладина овде каже да ће се наћи – код ‘коња'“. У Хрватској то нећете чути. Имају и они свој споменик. И много је већи њихов него наш коњ, али они никад неће рећи да се налазе код коња, него код Бана“, навео је председник Србије.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*