Vučić: Ne palim se na priče o atentatu

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio za „Dnevni avaz“ da se „ne pali“ na priče o atentatu, jer su to za njega „gluposti i priče za malu decu“.

Upitan da li su tačne informacije da su ljudi koji su imali plan da ubiju Mila Đukanovića planirali i njegovu likvidaciju, Vučić je kazao da su srpske službe „imale određene informacije i podelile su ih sa službama u regionu“.

“Postupili smo vrlo profesionalno i mislim da su, zahvaljujući ozbiljnom i temeljnom radu naše službe, razrešeni određeni slučajevi. To je sve što mogu da kažem“, rekao je Vučić u intervjuu za sarajevski Avaz uoči sutašnje posete BiH.

Na insistiranje novinara da kaže da li je tačno da je nakon Đukanovića on bio na redu za likvidaciju, Vučić je ponovio:

„Rekao sam sve što sam mogao…“

Dodao je da se, inače, ‘ne pali’ na te priče o atentatu.

„Za mene su to gluposti i priče za malu decu. Ali, to u ovoj zemlji nije ništa novo. Niti je počelo juče. Mi sedimo u Predsedništvu Srbije. Tu blizu su 1903. izvršili atentat na Aleksandra Obrenovića i Dragu Mašin. Bacali su ih nekih 100 metara odavde gde mi sedimo. Pa do Zorana Đinđića 2003.“, podsetio je Vučić.

Predsednik je rekao da su Srbi hrabar i postojan narod, ali da, kako je rekao, nismo u stanju da poštujemo svoje pretke.

„Vidite to i po odnosu prema spomeniku knezu Mihailu. Omladina ovde kaže da će se naći – kod ‘konja'“. U Hrvatskoj to nećete čuti. Imaju i oni svoj spomenik. I mnogo je veći njihov nego naš konj, ali oni nikad neće reći da se nalaze kod konja, nego kod Bana“, naveo je predsednik Srbije.

 

 

Beta

POSTAVI ODGOVOR

*