Vučić: Ne razumem primedbe ambasadora Ukrajine

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišići navode da u Ukrajini ratuje 300 ljudi iz Srbije i da na to nema odgovora srpskih službi, da ne razume takve primedbe i da bi voleo da nam lekcije ne drže oni koji ukidaju prava manjinama.

„Za mene je iznenađujući način na koji je to (ambasador Ukrajine u Srbiji) Oleksandar Oleksandrovič pokrenuo. Zanima me šta stoji iza toga“, rekao je Vučić i dodao da je čuo neke komentare da je tu reč o propagandnoj aktivnosti Ukrajine, ali da on nije ulazio u detalje.

On je, odgovarajući na pitanja novinara nakon Beogradskog bezbednosnog foruma, podsetio da se zakonom sankcioniše učešće srpskih državljana u ratovima kao plaćenika, i podsetio da su već donete pravosnažne presude protiv onih koji su učestvovali na tuđim ratištima.

Istakao je i da se Srbija prema Ukrajini ponaša toliko fer da ne razume primedbe ukrajinskog ambasadora.

Osim toga, primetio je, „voleo bi da nam ne drži lekcije ni na koji način, posebno da nam ne drže lekcije oni koji ukidaju prava manjinama da koriste svoj jezik i to da drže lekcije onima koji su doneli zakon da bi gonili i procesuirali one koji učestvuju na tuđim ratištima“, rekao je predsednik Srbije.

Kako kaže, Srbija Ukrajinu doživljava kao prijateljsku zemlju, a valjda ukrajinski ambasador zna zašto to radi „ili misli da vrši neki poseban pritisak“.

„Možda je nešto postigao, možda se nekom dopao u Ukrajini. Nisam baš sasvim shvatio, ako vi jeste kažite mi, šta još treba bolje da uradimo“, naveo je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

*