Вучић: Неће бити контрамитинга; СНС нико не финансира-ми имамо новца!

Премијер Србије Александар Вучић је поручио да неће бити контрамитинга, као ни немира и нереда. Истиче да нико од бизнисмена финансијски не помаже СНС и подвукао да је то странка која има више новца него што је потрошила на кампању.

0

Александар Вучић је рекао „да подржава уличне протесте“, да је обавеза државе да обезбеди демократска правила за шетњу и демократско обраћање, али и поручио да је срећан што је посао државе да се бави радом и напретком Србије. Истиче да контрамитинга неће бити.

„Ми ћемо да наставимо да радимо свој посао, а њих молим да шетају што је могуће дуже, утолико… у политичком смислу за мене боље. Само их молим и желим да то буде мирно“, изјавио је Вучић одговарајући на питања новинара.

Он је додао да грађани морају да разумеју, када је реч о протестима, да је обавеза државе да поштује мањину и њихову политичку вољу.

„Тиме показујемо колико смо широких схватања, демократских опредељења и колико је Србија веома нормално место за живот и испољавање другачијих ставова и различитог мишљења“, рекао је Вучић.

Упитан зашто није реаговао што медији „блиски власти“ етикетирају децу јавних личности која учествују на протестима као непријатеље државе, Вучић је одговорио да то осуђује, али је поручио да је неискрено и нефер да га то питају они који, како каже, нису никада реаговали што су чланови његове породице, односно син, осванули на насловним странама таблоида.

Он је додао да децу јавних личности нико није прогласио непријатељима, већ да су се сами, попут некадашњег градоначелника Београда и лидера Демократске странке Драгана Ђиласа, хвалили да су им деца на протестима.

„Ко год напада било чију децу, мислим да је то неморално и апсолутно нефер, али немојте мени да говорите, јер ничије дете нисам споменуо, већ они своју децу“, рекао је Вучић и истакао да он то осуђује, за разлику од његових политичких противника који не осуђују нападе на његово дете.

Вучић је додао и да је читава политика његових противника уперена само против његове породице и додао да, за разлику од њих, он није учествовао у било каквој пљачкашкој приватизацији.

„Ја ништа нисам приватизовао, у свим пљачкашким приватизацијама су учествовали, разорили земљу и наставили са тим. И мисле да то може да прође, да људи не знају ко је пљачкао, а ко градио“, рекао је Вучић.

У том смислу он је додао да „једна америчка телевизија“ извештава о проблемима радника у „Гоши“, а да не спомиње да је она приватизована 2007. и да актуелна влада нема ништа са тим.

Како је рекао, иста та телевизија је извештавала и да је СНС у Новом Саду организовао контрамитинг на којем се појавило само осам људи.

„Америчка телевизија није говорила истину. На том тобожњем контрапростесту, за који је америчка телевизија знала да није контрапротест, били су људи који су први носили мајицу ‘Вучићу педеру’ у својим емисијама, а то су урадили да би направили спрдњу са мном и Владом Србије. А то нигде није речено“, рекао је Вучић.

Он је поручио да у било ком селу, уколико не може да скупи 500 или 1.000 људи, престаће да се бави тим послом.

„Ниједан бизнисмен не финансира СНС“

Вучић је истакао и да нико од бизнисмена финансијски не помаже СНС и подвукао да је то странка која има више новца него што је потрошила на кампању.

„Никада ниједан човек који се бави бизнисом није дао новац за СНС-у. Имамо у буџету довољно новца. Било нам је довољно 14 дана да идемо у билборде, кренемо касније од других у спотове, иако смо знали да ћемо добити највише новца ако победимо“, објаснио је Александар Вучић одговарајући на питање како то да увек фирме блиске појединим странкама, бизнисмена као што су Ђурашковић и Веселиновић и „Интеркоп“ добијају послове.

Вучић је на отварању наплатне рампе „Београд“ рекао и да не познаје, нити је близак са било ким од поменутих, нити да их је видео.

„Ђурашковића и Веселиновића нисам видео. Последњи пут када сам видео поменуту особу из ‘Интеркопа’ било је пре седам година на неком пријему, а друго лице поменуто видео сам на Косову пре седам или осам година када смо оснивали странку, када се наш пријатељ Бора Пелевић свађао са Крстимиром Пантићем“, истакао је Вучић.

Указао је и да су то све „бабске приче“ и да је њему важније то што је урађено.

Такође је казао да замера, када је реч о наплатној рампи „Београд“ што се опет каснило.

„Интересује ме да ли има криминала, али то да је неко близак неком није, нико није дао ни динара“, подвукао је Вучић.

Рекао је да наводно постоје оправдани разлози за кашњење, како тврде из „Путева Србије“, али да њега не могу бити оправдани разлози за кашњења.

„За мене никада не постоје оправдани разлози за кашњења“, нагласио је Вучић.

Рекао је да извођачи добијају новац и да су они уговорна страна, те онима који шире „бабске приче“ поручио да морају увек да покушају да покваре све и покушавају да прикажу неке сумње.

„За сваки динар одговарају ‘Путеви Србије’, њихов посао је да дају најбољи резултат, а ко ће радити на послу треба питати њих. Све фирме пре тога морају добити посао на тендеру“, објаснио је Вучић.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*