Вучић: Нећу на РТС док не гарантују да неће смањивати тон

0

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић изјавио је да неће гостовати на Радио-телевизији Србије (РТС) све док са Јавним сервисом не потпише уговор да му неће смањивати тон у току излагања, као што је то учињено приликом гостовања градског менаџера Београда Горана Весића.

„То се није догодило од 1990. године. Никада више нећу да одем на РТС док не потпишем уговор да мој човек може да буде у режији и види да се не дирају реглери за тон“, казао је он за ТВ Пинк.

Вучић је рекао да је то инцидент и брутално гажење изборног процеса и да се РТС на тај начин директно укључио у изборни процес и да је то био директан политички напад.

„У дебати у којој се људи надгласавају и надгорњавају, допустили су да један буде кибицер, а овај што се уби да га надгласа испадне кретен који не може да се чује. То је директан политички напад, најдиректнији могући“, навео је Вучић.

Он је оценио да у случају равноправних услова у ТВ дебати не можете некога да утишавате и запитао се зашто претходно вече није утишан Бошко Обрадовић из Двери.

Вућић је казао и да је упознат са коментарима невладиних организација поводом изјаве чланице РЕМ Оливере Зекић о „инциденту на РТС“, али је констатовао да се нису огласили када поједине листе нису дозволиле ТВ Пинк и неким листовима да извештавају из изборних штабова опозиције.

Он је казао и да РТС-у жели много среће и доброг рада уз консатацију да је „најглупљи представник власти“, јер за пет година власти није променио ниједног уредника, јер сматра да програм треба да уређују људи од професије.

Тражићу да Србија има посматраче на локалним изборима у иностранству
Вучић је казао и да ће од земаља које су имале посматраче на локалним изборима тражити да Србија има посматраче на локалним изборима у њиховим земљама.

„Озбиљан сам када то кажем. Ја сам председник ове земље. Не буду ли нам то омогућили ми ћемо се другачије понашати према њима у будућности. Један амбасадор када сам му то рекао у лице био је шокиран“, нагласио је Вучић.

Он је навео да је Србија суверена земља и да су добродошли да присуствују изборном процесу, „јер за нас је највећа срамота да неко покуша да украде глас“.

„Али и ми смо заинтересовани за регионалне изборе, нарочито у Баден-Виртембергу или како ће да буду у Алабами или у Луизијани. Послаћемо људе из наше амбасаде да виде са каквим неправилностима се суочавају грађани тамо или колико су угрожена права“, рекао је Вучић.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*