Вучић: „Неки у Србији имаће плате веће него икад“

1

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да неће бити лако ни следеће године, ни за две, али да ће бити боље него што је било.

Вучић је у Скупштини Србије изјавио да се тренутно преговара о износу повећања плата и пензија и поручио да ће после тог повећања неки у Србији имати плате веће него икада.

“Те плате ће бити здраве, засноване на ономе што смо зарадили а не на трошењу будућности наше деце. Покушаваћемо исто то да урадимо и са пензијама”, навео је српски премијер.

Вучић је честитао грађанима Србије што се земља за две године попела на листи Дуинг бизнис Светске банке попела са 91. на 47. место.

“Гледаћемо да то поправљамо да покажемо да можемо још боље и честитам грађанима Србије и што смо смањили незапосленост са 26 на 15 одсто а биће и 12 одсто”, казао је он.

Хајде да сменимо Kристин Лагард, па да поставимо вас, јер се боље разумете у економију, „предложио“ је премијер у одговору шефу Нове странке Зорану Живковићу, на његове опаске да су економски резултати владе „само празна прича“.

Вучић је одбацио критике да је влада „пуна само лепих прича“, наводећи да званичници Светске банке, ММФ говоре добро о Србији, а да о претходним владама нису имали ништа добро да кажу.

Подсетио је да је Мисија ММФ у октобру 2011. године дошла у Србију, али да је напустила већ у новембру јер нису имали о чему да разговарају са тадашњим руководством.

„Зато се Србија налазила пред банкротством, данас је далеко од тога, разговарамо о томе колико ћемо плате и пензије да повећамо”, навео је он.

„То су ствари које су сасвим конкретне, о њима не говори ни партија коју водим, ни ја, него Светска банка, а нисам чуо да сте већи стручњак од њих… Хајде да сменимо Kристин Лагард, па да поставимо вас јер се боље разумете у економију или можда само у кредите…“, поручио је Вучић Живковићу.

Он је истакао да нема ниједне лажне статистике нити једног лажног броја који влада износи.

Посланик Зоран Живковић је на то изјавио да је потпуно нетачно да радници у Србији имају веће плате него икад и подсетио да су плате биле и 900 марака крајем 80-их.

А поводом честитки за скок на листи Светске банке, Живковић је казао да је тај резултат и даље 37 места слабији од Македоније.

 

 

 

Б92

1 КОМЕНТАР

  1. …ЋУ ……. ЋЕМО…. имати плате “ВЕЋЕ“?!
    …ЋЕШ……ЋЕТЕ……имати плате “ВЕЋЕ“?!
    …ЋЕ……… ЋЕ……..имати плате “ВЕЋЕ“?!

    Ми не живимо у будућности, ми живимо у садашњости!!!

    Драган Славнић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*