Вучић о слободи медија: „Нека пишу шта хоће, ја побеђујем јер сам вредан!“

0

Председник Србије Александар Вучић вечерас одговара на питања новинара.

Председник Србије вечерас гостује у емисији Ћирилица на ТВ Хепи „Без цензуре“ где одговара на питања аутора и водитеља Миломира Марића, али и на питања његових колега Милана Ћулибрка, главног уредника недељника НИН и Жарка Ракића, главног уредника Политике.

Слобода медија у Србији

Александар Вучић је одмах на почетку емисије ушао у полемику са Милованом Ћулибрком. Вучић је рекао да му одговара што га НИН оштро критикује јер показује да слобода медија постоји што није био случај у време Бориса Тадића и Драгана Ђиласа.

„Веома је важно да новинари у Србији раде слободно и да могу да пишу шта хоће“, рекао је Вучић упитан да ли су у Србији медијски слободни.

„Ја нећу да дајем паре да би ме хвалили, а мислим да чињенице говоре другачије. Ја ћу да радим и да устанем пре шест ујутру и да се доказујем радом и трудом. Нећу да се додворавам никоме и да плаћам рекет, а ви наставите“, рекао је Вучић.

Kосово

„Ми Срби морамо да разумемо да нема љубави, принципа. Поштују нас јер смо економски и политички јачи, зато смо уваженији, поштованији и цењенији јер смо снажнији. Нисмо пред банктотом, чврсто се држи и чува стабилност на Западном Балкану. Међународна заједница неће да нам учини ништа, неће да нас више воле и да нам покаже љубав“, рекао је Вучић.

Он је додао да не жели да учествује ни у чему што води у сукобе и ратове.

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*