Вучић о унутрашњем дијалогу: У септембру почињу разговори

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да за унутрашњи дијалог о Kосову, чији је он иницијатор, не постоје рокови, али да ће у септембру почети разговори унутар свих сектора.

„Немамо ми рокове, нико нам их не поставља, осим рокова који се тичу наше будућности… Не морамо ми ништа и највероватније нећемо ништа да спроведемо зато што се плашимо себе, зато што се плашимо будућности и зато што се плашимо релистичног и рационалног приступа“, рекао је Вучић новинарима у Осечини.

Он је рекао да не може да прецизира од којег тачног датума, али да ће током септембра почети разговори у различитим сегментима, од цивилног сектора, преко научних институција и парламента.

„Разговараћемо у свим местима где може да се разговара, јер нам у доброј мери од тога зависи будућност“, казао је Вучић.

Он је додао да апсолутни консензус не може да се постигне, али да би ако се постигне сагласност, у већини кључних ствари то могло да доведе и до конкретног предлога.

Вучић је истакао и да нема бојазни за економску будућност Србије, јер, какао је навео, постоје боље полазне основе од земаља у региону.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*