Vučić: Opančar je mene zeznuo, a ne Bajdena (VIDEO)

0

Predsednik Vlade kaže da ne ume da se cenka, a Dejan Milosavljević, čiji su opanci kupljeni za Džozefa Bajdena, poručuje mu da je trebalo da pokuša

Premijer Srbije „otvorio“ se tokom posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i kupio mu opanke u Skadarliji, ne sluteći da je mogao da ih dobije za manje od 70 evra, koliko ih je platio.

Naime, nakon tvrdnji u javnosti da je debelo preplatio opanke koji inače koštaju svega 4.000 dinara, Vučić za Kurir kaže da mu je bilo neprijatno da se cenka, a opančar Dejan Milosavljević, od koga su kupljeni, odgovara da bi premijer bolje prošao da se malo cenkao.

Nelagoda zbog Bajdena

Na primedbu Kurira da je mogao bolje da prođe u kupovini, Vučić za Kurir kaže da bi mu bilo nelagodno da se pred Bajdenom još i cenkao zbog opanaka.

– Opančar nije preveslao Bajdena, nego mene. Ne znam pošto su opanci, pa sam platio. Nisam znao da treba da se cenkam, a i bilo bi neprijatno pred Bajdenom, tako da sam platio onoliko koliko je prodavac rekao – poručuje Vučić.

Opančar Dejan Milosavljević, inače iz Lazarevca, za Kurir kaže da ne bi bio problem i da je premijer pokušao da snizi cenu, ali ne želi da otkrije koja bi bila njegova najniža ponuda.

Obuća od tri vrste kože

– Cena je stvar dogovora. Za taj kvalitet i model opanaka koji je izabrao gospodin Bajden to je ta cena. Naši ljudi su neobavešteni o kvalitetu i izradi opanaka. Kupovina je bila korektna i sa njihove i sa naše strane, moglo je da dođe i do cenkana, ali nije. Mnogi ne znaju da su stari umetnički zanati oslobođeni fiskalizacije. Opanci su nekada bili statusni simbol, a pojedini majstori su pravili remek-dela. Opanci koje je premijer kupio napravljeni su od teleće, svinjske i kozje kože, a kvalitet opanaka zavisi od premeta i prepleta – pojašnjava Milosavljević.

Kurir

POSTAVI ODGOVOR

*