Несхватљиво: Вучић позвао Републику Српску да спусти тензије!

0

Премијер Србије Александар Вучић позвао је, још једном, Републику Српску да спусти тензије.

Нама су потребни мир и стабилност, виšе него икада“, рекао је Вучић на отварању деонице ауто-пута Бањалука-Добој, код Прњавора.

Премијер Србије је рекао да ми данас желимо да градимо, а не да рушимо. „Не граде се аутопутеви да би њима ишли тенкови, већ да би повезивали људе исте вере и нације, али и различитих вера и нација“, рекао је Вучић.

Према његовим речима, ми желимо да пребројавамо радна места, фабрике и километре ауто-путева, а не да, како то неки раде, пребројавамо војнике, нити мртве.

„Морамо да знамо шта нам је циљ. Зато молим руководство РС, јер знам колико су одлучни, и нећете чути реч притиска, нити је то могуће између браће, али је моје да вам кажем, да увек урадите све што можете да тензије спутите и да тензије смирите“, истакао је Вучић и додао да ћемо у миру најбрже да напредујемо.

Према његовим речима, у миру ће се радом најбрже напредовати. Вучић је истакао да храбрости има на претек, али да је мудрости у историји недостајало.

„Мудрости и чојства нам је потребмо данас и требаће нам сутра, јер само тако ћемо моћи да живимо са Бошњацима и Хрватима у наредних 100 година“, рекао је Вучић.

„Ценимо наше партнере из БиХ и никада немојте да посумњате да, када кажемо да их поштујемо, то и мислимо, а немојте да посумњате ни у нашу оданост према Српској и народу који живи у Републици Српској“, подвукао је Вучић.

Вучић је још једном указао да је тај пут веза РС са Западном и Северном Европом, дуж којег се налази 50 одсто привредне и друштвене активности Српске.

Пут је важна комуникациона веза и има значајно место у систему транспосрта, а отвара могућност за нове инвестиције.

Изградити аутопут, рекао је Вучић, не значи само побољшати комуникацију, већ то значи смисао, циљ и сврху постојања. Зато је та деоница важан део мреже ауто-путева који се граде и у Србији и у БиХ.

Према речима Вучића, тих 36 километара, са оних других 30, од Прњавора до Бањалуке, значиће много новог посла, будућност грађанима на својим огњиштима, а не „само да се гледа како да се добије новац од најмилијих, који новац шаљу из света“.

Вучић је рекао да многи не разумеју зашто би прдседник једне владе присуствовао отварању пута од 36 километара, сматрајући да је то мало, али, рекао је, они који су градили тај пут знају колико је тешко, скупо и колико новаца и влада и грађани морају да уложе, јер је то много, посебно у времену у којем се тешко живи.

„Дошао само и зато што изградити аутопут не значи само израдити пут и побољшати комуникације, већ значи смисао, циљ и сврху“, поновио је Вучић.

Вучић је најавио да ће за месец дана бити изграђен и мост за пешаке који ће повезати Љубовију и Братунац, ускоро аутопут Кузмин-Бјељина, који ће даље повезати Бијељину са западним делом РС.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*