Neshvatljivo: Vučić pozvao Republiku Srpsku da spusti tenzije!

0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je, još jednom, Republiku Srpsku da spusti tenzije.

Nama su potrebni mir i stabilnost, više nego ikada“, rekao je Vučić na otvaranju deonice auto-puta Banjaluka-Doboj, kod Prnjavora.

Premijer Srbije je rekao da mi danas želimo da gradimo, a ne da rušimo. „Ne grade se autoputevi da bi njima išli tenkovi, već da bi povezivali ljude iste vere i nacije, ali i različitih vera i nacija“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, mi želimo da prebrojavamo radna mesta, fabrike i kilometre auto-puteva, a ne da, kako to neki rade, prebrojavamo vojnike, niti mrtve.

„Moramo da znamo šta nam je cilj. Zato molim rukovodstvo RS, jer znam koliko su odlučni, i nećete čuti reč pritiska, niti je to moguće između braće, ali je moje da vam kažem, da uvek uradite sve što možete da tenzije sputite i da tenzije smirite“, istakao je Vučić i dodao da ćemo u miru najbrže da napredujemo.

Prema njegovim rečima, u miru će se radom najbrže napredovati. Vučić je istakao da hrabrosti ima na pretek, ali da je mudrosti u istoriji nedostajalo.

„Mudrosti i čojstva nam je potrebmo danas i trebaće nam sutra, jer samo tako ćemo moći da živimo sa Bošnjacima i Hrvatima u narednih 100 godina“, rekao je Vučić.

„Cenimo naše partnere iz BiH i nikada nemojte da posumnjate da, kada kažemo da ih poštujemo, to i mislimo, a nemojte da posumnjate ni u našu odanost prema Srpskoj i narodu koji živi u Republici Srpskoj“, podvukao je Vučić.

Vučić je još jednom ukazao da je taj put veza RS sa Zapadnom i Severnom Evropom, duž kojeg se nalazi 50 odsto privredne i društvene aktivnosti Srpske.

Put je važna komunikaciona veza i ima značajno mesto u sistemu transposrta, a otvara mogućnost za nove investicije.

Izgraditi autoput, rekao je Vučić, ne znači samo poboljšati komunikaciju, već to znači smisao, cilj i svrhu postojanja. Zato je ta deonica važan deo mreže auto-puteva koji se grade i u Srbiji i u BiH.

Prema rečima Vučića, tih 36 kilometara, sa onih drugih 30, od Prnjavora do Banjaluke, značiće mnogo novog posla, budućnost građanima na svojim ognjištima, a ne „samo da se gleda kako da se dobije novac od najmilijih, koji novac šalju iz sveta“.

Vučić je rekao da mnogi ne razumeju zašto bi prdsednik jedne vlade prisustvovao otvaranju puta od 36 kilometara, smatrajući da je to malo, ali, rekao je, oni koji su gradili taj put znaju koliko je teško, skupo i koliko novaca i vlada i građani moraju da ulože, jer je to mnogo, posebno u vremenu u kojem se teško živi.

„Došao samo i zato što izgraditi autoput ne znači samo izraditi put i poboljšati komunikacije, već znači smisao, cilj i svrhu“, ponovio je Vučić.

Vučić je najavio da će za mesec dana biti izgrađen i most za pešake koji će povezati Ljuboviju i Bratunac, uskoro autoput Kuzmin-Bjeljina, koji će dalje povezati Bijeljinu sa zapadnim delom RS.

RTS

POSTAVI ODGOVOR

*