Вучић прихватио позив Грабар Китаровић да посети Хрватску

1

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас Београду са председницом Хрватске Колиндом Грабар Китаровић која ће поподне бити на пријему поводом његовог ступања на дужност.
Китаровић је позвала Вучића у званичну посету Хрватској што је он прихватио, пренела је његова канцеларија.Договорен је рад посебно на унапређењу положаја Срба у Хрватској и Хрвата у Србији, саопштено је после састанка у четири ока.

Вучић је истакао да је Србија „чврсто опредељена за релаксирање односа и успостављање добросуседске сарадње“ с Хрватском и за конструктиван дијалог о решавању свих отворених билатреалних питања.
Навео је и да трговинска размена Србије и Хрватске расте и да ће, уколико се тако настави, ускоро износити једну милијарду евра.

Вучић је нагласио да су српски привредници заинтересовани за већа улагања на хрватском тржишту и изразио наду да ће ускоро бити побољшани услови за њихово пословање у Хрватској.

У прва четири месеца 2017. Хрватска је била на 13. месту највећих спољнотрговинских партнера Србије, а на првом месту по висини страних улагања у Србији, додаје се у саопштењу.

Бета

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*