Вучић просветарима: „Штрајкујте још сто година, не могу да повећам!“

0

Свако повећање плата у јавном сектору може бити засновано само на расту и здравим јавним финансијама, не на политичком договору, каже премијер Александар Вучић

„Озбиљна држава не функционише на партијским договорима“, рекао је премијер новинарима и поновио да држава не може, нити хоће да повећа плате без реалног основа.

„Не могу да вам повећам, да сте још толики, да штрајкујете још сто година, јер буџет није ћуп из којег се вади новац“, рекао је Вучић.

Истичући да Србију очекују добре године, Вучић је рекао да ће следеће године раст бити виши од 3,5 одсто, али да грађани никада нису задовољни.

„Повећавамо плату шест одсто, а они траже 14 одсто. Дајемо пет одсто, а они кажу – дајте шест. Неки ће имати плате веће него раније, неки ће имати оно што су пре имали, јер имамо здраве јавне финансије“, рекао је Вучић.

Премијер је рекао да је држава раније функционисала тако што представници две партије седну и договоре се о повећању пензија од десет одсто, а да се нико не пита на основу чега су донели ту одлуку.

„Скоро су нам уништили земљу тиме, пензионе фондове су појели, разорили земљу. Данас имамо здраве финансије и то кажу све светске институције“, рекао је Вучић.

Он је подсетио да ће пензионери следеће недеље добити по 5.000 динара једнократне помоћи.

 

 

Тањуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*