VUČIĆ RAZOČARAN U EU: „Zaboravili su nas svi evropski lideri!“

0

Predsednik vlade Aleksandar Vučić poručio je danas da građani mogu da budu mirni i da vlada čini sve što je potrebno po pitanju migrantske krize, ali da je situacija drastično teža od one pre godinu dana jer je sebičluk u Evropi neuporedivo izraženiji.

Vučić je za RTS rekao da će se Srbija ponašati u skladu sa civilizacijskim dostignućima savremenog sveta, ali da će istovremeno umeti da zaštiti svoje nacionalne interese.

„Ali, čudim se onima kojima su puna usta Evrope, a svakoga dana donose različita antievropska rešenja“, rekao je Vučić.

On je naveo da je situacija drastično teža od one sa kojom smo se suočavali pre godinu dana jer je „sebičluk u Evropi neuporedivo izraženiji nego što je bio pre godinu dana“.

„To je kao u životu, kada vam sve ide lako onda sve teče kao podmazano. Svi su vam dobri i svi su vam veliki prijatelji. A kada naiđete na poteškoće, odjedanput svi okrenu leđa i svi se bave sobom, a na prijatelje zaboravljaju“, rekao je premijer.

Istakao je da će Srbija da se ponaša odgovornije i ozbiljnije, ali je poručio da nijednog sekunda neće dozvoliti da nacionalni i državni interesi budu ugroženi.

Intermagazin

POSTAVI ODGOVOR

*