Вучић: Србија неће у НАТО, развија своју војску

1

Предсједник Србије каже да је у сједишту НАТО-а рекао како Србија неће бити чланица те да Јенс Столтенберг има разумијевања за то.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће Србија сама доносити одлуке, неће ићи ни у један војни савез и хоће развијати своју војску.

Он је навео да је у сједишту НАТО-а рекао како Србија неће бити чланица тог војног савеза, као и да генерални секретар Савеза Јенс Столтенберг има разумијевања за то.

„Јенс разуме Србију. Нико нас не тера у НАТО“, рекао је предсједник Србије, како преноси Тањуг.

Вучић је назначио да Србија жели развијати своју војску, да она јача, а да војници и полицајци боље живе.

„И биће велико повећање плата, уз још нека позитивна изненађења, јер они морају лакше да дођу до решења стамбених проблема. Ускоро ћемо изаћи са програмом да им помогнемо и омогућимо градњу великог броја стамбених квадрата, како би војници и полицајци могли лакше да реш стамбено питање“, рекао је предсједник Србије.

Проблеми с центром у Нишу
То се, нагласио је, може само онда када се има добро стање у буџету и нема проблема с јавним дугом, што је сада случај.

Говорећи о изјави америчког сенатора Рона Јохнсона у вези с Хуманитарним центром у Нишу, Вучић је казао да је он изнио ставове америчке политике.

„Он је изнео оно што чујете од сваког Американца, као што од сваког Руса можете да чујете да не желе Србију у НАТО-у, они не желе да дамо дипломатски статус Центру у Нишу, као ни утицај Русије овде. Морао сам да реагујем, Србија доноси сама одлуке“, закључио је Вучић.

 

 

 

Ал Џазира

1 КОМЕНТАР

  1. Zato sto smo sabani, zato necemo u NATO. Da smo postali clanice NATO-a jos 80-ih, kada su nas pitale i molili jedno 20 puta, sada ne bi imali problema sa Kosovom, a mozda se i SFRJ ne bi raspala. Ali uvek smo imali nazadne vizije. Zato i treba ovu zemlju jos jednom bombardovati, temeljno ovoga puta.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*