Вучић: Три албанска бизнисмена планирају да КУПУЈУ ЗЕМЉУ И ФАБРИКЕ на југу Србије

0

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да постоје докази да Албанци, преко три своја бизнисмена, планирају да купују земљу и фабрике на југу Србије али да ће Србија наћи начин да заштити своје интересе.

На конференцији за новинаре, Вучић је рекао да они те трансакције планирају да обаве преко других људи како не би било упадљиво и да су власти у Београду свесне тог плана.

Одговарајући на питање да ли ће лидер Албанаца са југа Србије Јонуз Муслиу кривично одговарати због изјава о потреби формирања велике Албаније, Вучић је позвао све да дозволе надлежним органима да раде свој посао и изразио уверење да ће они усвојити одлуке које ће бити у најбољем интересу државе.

– Пустите нас да радимо свој посао на најбољи могући начин. Он (Муслиу) није то рекао сам јер, уз сво поштовање, није баш неки интелектуалац и академик. То није његова него туђа, увезена памет. А ни та памет није била њихова него увезена – рекао је Вучић.

Вучић каже да је много домина и карика које су радиле против интереса Србије, али истиче да ће Србија, иако мала земља, умети мудрошћу, трпељивошћу, стрпљењем и снагом, а не доводећи у питање мир и стабилност, да им се супротстави.

БЛИЦ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*