ВУЧИЋ: у одбрану СРБИЈЕ ћемо ове године уложити МИЛИЈАРДУ ЕВРА И ВИШЕ

0

Хоћемо да прогута кнедлу у грлу и да разуме да би наишао на много јачи отпор него што очекује.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће држава за потребе одбране уложити ове године „свакако милијарду евра, можда и више“.

Александар Вучић, војска Србије, одбрана земље, агресори

Он је додао и да је то више од свих других земаља у региону осим Румуније.

Вучић је у Никинцима, где је присуствовао показној вежби гађања из стрељачког наоружања, казао да ће пре краја године Војска Србије „први пут после много година“ имати најмање осам или девет модернизованих авиона МиГ-29 који ће бити у летном стању.

„Набављамо и девет Ербасових хеликоптера Х-145 за војску и полицију, још транспортних хеликоптера Ми-17 поред два које смо већ купили у Русији, као и четири јуришна Ми-35 које до сада никада нисмо имали“, казао је Вучић новинарима.

Он је казао и да се разговара о набавци још неких „веома модерних“ одбрамбених система али није хтео да износи детаље.

„Радићемо на новим системима, посебно вођеним ракетама, а договарамо са Француском за додатно оружје које може ићи на систем ПАСАРС. Разговарали смо и о набавци наоружаних беспилотних летелица јер ту наша памет није довољно одмакла“, казао је председник Србије.

По његовим речима, циљ модернизације и опремања Војске Србије је одвраћање сваког потенцијалног агресора.

„Хоћемо да прогута кнедлу у грлу и да разуме да би наишао на много јачи отпор него што очекује. Зато ћемо овакве вежбе имати много чешће и на то ће сви морати да се навикну“, казао је Вучић, додавши да се набавка нових оружја и оруђа за потребе ВС не одражава на стање у буџету.

beta

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*