ВУЧИЋ: „У споразуму са Албанцима сви ћемо помало изгубити“

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Београд и Приштина нису ни близу договора, али да ће обавестити грађане ако до договора дође.

Вучић је додао и да ће представити тај споразум.

„Врло је тешко постићи било какав договор. Нисмо близу договора, договора нема… Да смо ми близу решења нисмо, много смо далеко… Ако буде дошло до договора обавестићу народ комплетно“, рекао је Вучић.

Упитан о томе што Албанци из Бујановца, Прешева и Медвеђе иду у Тирану на разговоре, Вучић је рекао да нема страхове „од кандидовања тема и жеља многих које се нису промениле“.

„Да сачекамо резултате па да видимо ко је шта добио, а шта изгубио. У евентуалном споразуму са Албанцима морамо да знамо да смо сви помало изгубили“, рекао је Вучић новинарима на Бежанијској коси.

Он је додао да ће наредних дана видети и председника Косова Хашима Тачија и премијера Албаније Едија Раму.

Вучић каже да се Срби са КиМ и даље „тихо исељавају“, да држава то покушава на различите начине да спречи, поред осталог и куповином земљишта, али да тешко иде.

Председник је рекао да му је најсмешније када о Чаглавици надомак Приштине причају они који су српску земљу у том месту продали Албанцима.

„Када се појави Мома Трајковић и говори о томе дође ми да се ухватим за главу и кажем ‘шта је ово’… Ви који сте препродали пола српске земље у околини Приштине да нам данас солите памет како и на који начин да штитимо своје интересе“, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је нагласио да у месту које је било симбол српске државности, Косову Пољу, данас више нема Срба, а да их је мало остало у Бресју, Угљару, Чаглавици…

„Мало је Срба остало или их нема у тим местима због стручњака који су носили кишобран Мадлен Олбрајт и тако бринули о Србији. Они нам данас држе патриотске придике“, нагласио је он.

Да би земља ишла напред, како је рекао, мора да се сачува мир, да се гледа у будућност, а не у сукобе и прошлост.

„А, ако неко мисли да се плашим Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја, тај не познаје мене и не познаје српски дух. Мислим да је време да размишљамо главом“, закључио је Вучић.

beta

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*