Вучић: За утају пореза, затвараћемо радње на три месеца и годину дана!

0

Поострићемо казне за избегавање пореза и сви ће разумети да се превара, крађа и пљачка државе не исплати, поручио је премијер Алаксандар Вучић у Пореској управи.

Он је у Управу отишао, како је навео, да подржи људе који раде веома напорно у веома тешким условима.

Ако се питате како неко има просецну плату, а вози добар ауто и има огроман стан, треба да знате да то има зато што узима од свих нас, а наш је план да још ажурније наплаћујемо порезе, рекао је премијер и додао да се и даље значајно кадровски појачава пореска служба, а да се то ради јер је и даље велик удео сиве економије, док је утаја пореза такође недопустиво висока.

„Неће више бити могуће да одете код судије за прекршаје па добијете само опомену, па потом седам дана затварање радње. Ићи ћемо на оштрије новчане казне, за други прекршја добићете тромесечно затварање радње, а ионда ћемо ићи и на годину дана“, рекао је премијер, закључивши: „Kо мисли да се игра с државом, нека изволи“.

Вучић је наводећи да ситуација није идеална ни у једном делу Србије рекао да то показује колико су огромне резерве за напердај срвпске државе и њених финансија.

Kао пример је навео да су инспектори пореске управе конртролисали један вашар на којем је било 13 објеката, од којих 11 не евидентира промет преко фискалне касе.

С тим у вези је казао да је најтеже стање у централној Србији, али да није идеално и у Београду ни у Војводини.

Рекао је ове године планирано да од пореза буде шприход 711 миљарди, а да је до сада остварено 768 милијарди, осам одсто више од планираног.

Изразио је уверење да ће следећа година бити још боља и да ће наплатза бити све боља.

Тренутно, како је навео, у Пореској управи ради 567 теренских инспектора и 104 пореска полицајца, а планирано је да до априла буде примљено још стотину инспектора.

Поновио је да је значајно да грађани узимају фискалне рачуне, у ком је смислу похвалио акцију едукације са школама, али и наградну игру Пореске управе.

„Молићу људе да учествју у највећој лутрији коју је Србија организовала гхде ћемо да делимо становем, аутомобиле за пет или десет фискалних рачуна. Не морате да купите лоз већ скупљајте фискалне рачуне“, рекао је Вучић додајући да је намера да се подстакну људи да узимају рачуне и тиме брину о квалитету путева, лечења, образовања…

Посебно је пихвалио грађанина Миодрага Голубовића, који је директорки Пореске управе Драгани Марковић уоутио честтику за предстојеће празнике а уместо поклона јој посао кутију са свим фискалним рачунима које је он добио током 2016.

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*