Вучићева власт дозвољава Сулејману Угљанину да се и даље руга Србији

СРЕО СЕ СА ТАЧИЈЕМ И ПРИЗНАО „КОСОВО“ ЗА ЕВРОПСКУ ДРЖАВУ ЗАСНОВАНУ НА ВЛАДАВИНИ ПРАВА

0

ДЕМОКРАТСКА странка Србије најоштрије осуђује скандалозан поступак председника Бошњачког националног већа Сулејмана Угљанина који је у друштву Хашима Тачија признао Косово и Метохију као државу.

Угљанинова честитка Тачију „на добрим резултатима у изградњи демократске, мултинационалне и мултиконфесионалне европске државе засноване на владавини права, правној сигурности и једнакости пред законом“ ругање је држави Србији, истини и свим жртвама страдалим од Тачија и тзв. „Републике Косова“.

Посебно спорно у „случају Угљанин“ је његово континуирано некажњено провоцирање државе Србије. Он је, као министар без портфеља, присуствовао откривању табле осуђеног ратног злочинца Аћиф Ефендије у Новом Пазару.

Чињеница да спомен плоча ратном злочинцу и даље стоји у граду и држави у којој су на власти Српска напредна странка и Александар Вучић сигурно је охрабрила Угљанина да настави са провокацијама, па је недавно и позвао плаве шлемове Уједињених нација да интервенишу у Србији због „лошег односа према Бошњацима“.

Демократска странка Србије позива челнике власти у Србији да поступак Угљанина јасно осуде и стану на пут даљем урушавању државе и њеног достојанства.

Александар ПОПОВИЋ, ДСС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*