„ Вучићу извини био сам непажљив“

0

Македонски мандатар Зоран Заев разговарао је у Бриселу са српским премијером Александром Вучићем, изразивши жаљење за изјаве које су узнемириле српски државни врх.

„Изразио сам жаљење због непажње, што некад ми политичари знамо да покажемо пре, током и након кампања. Веома често то је само непажња и ми смо се, имајући потребу за заједничку сарадњу две земље, руковали“, изјавио је Зајев након неформалне вечере.

Он је додао да је овај састанак због тога, поред значаја за европску перспективу, значи и унапређење сарадње Србије и Македоније, преносе скопски медији.
Заев је раније изјавио да су Срби и Македонци братски народи, али да је у Србији на власти „националистичко руководство“ Александра Вучића.

Вучић је потом рекао да га не интересују увреде које му је упутио мандатар за састав нове владе Македоније и поручио да ће судити по делима, односно по томе како ће се Македонија поставити када буде гласање за пријем Косова у чланство у Унеско.
Нисмо разговарали о официру БИА у Собрању
Зоран Заев каже да са премијером Србије Александром Вучићем није разговарао о присуству српског дипломате Горана Живаљевића у Собрању Македоније, током упада насилних демонстраната 27. априла.

„Нисмо разговарали о томе. Разговарали смо о сарадњи. Верујем да ће заједнички службе Македоније и Србије решити то питање“, рекао је Заев.

Заев је, како је саопштила његова странка СДСМ, истакао да је срећан да су сви могли међусобно да разговарају о потреби грађана за унапређење сарадње.

Како преносе македонски медији, српски премијер Александар Вучић оправдао је присуство дипломате и официра БИА Горана Живаљевића у Собрању Македоније 27. априла.

„Његов посао је да извештава из те земље“, рекао је Вучић.

Да је Горан Живаљевић, официр БИА и саветник у амбасади Србије у Скопљу, за време упада насилних демонстраната био у Собрању Македоније објавио је истраживачки тим Телевизије Телма и дневника Коха.

Српски дипломата је потврдио ту информацију, али је рекао да је био по службеној дужности, да види да ли у инциденту учествују особе из Србије, навијачи или екстремисти.

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*