Вук Драшковић: „Србија без Косова није труп без главе“ – Шешељ: „Вуче ти си врећа г*вана“

0

Драшковић тврди да Србија без Kосова није труп без главе, односно да се без Kосова може!

Лидер СПО Вук Драшковић изјавио је да се слаже са слоганом његовог јунака из романа Жеретом Магаретом који управо то тврди.

– И ја мислим исто што и мој јунак Жаре Магаре.Тај слоган разумем као поклич “Не дамо оно што немамо, да бисмо изгубили све што имамо“.То је продужетак оне ужасне пароле избачене марта 1941. “Боље гроб него роб“, то је наставк мита да је Лазар 1389. намерно одабрао смрт и пораз да би Србију преселио у небо – казао је Драшковић.

Ове његове речи наишле су на жестоку осуду појединих српских политичара.

Међу првима који је због тога жестоко оплео по Драшковићу био је лидер радикала Војислав Шешељ који за “Ало!“ каже да је Драшковић једна безвредна особа.

– Ја се поводом личности Вука Драшковића апсолутно слажем са Зораном Ђинђићем. То је једина ствар због које се слажем са њим. Ђинђић је још 2000. године Вука Драшковића називао кофом го*ана и то је било на једној вечери где смо седели, он, Вучић, Палма, Чедомир Јовановић и ја. И више пута га је називао кофом го*ана. Нема ту шта да се дода за њега. Драшковић је кофа го*ана и једино по питању Драшковића, Ђинђић је био у праву, и ја то признајем – рекао је Шешељ.

Ни бивша председница ДСС-а, посланица Санда Рашковић Ивић није била блажа у осуди.

– Мене то од Вука Драшковића ни мало не чуди с обризом да је он већ одавно пре 25 година направио свој политички велобрт, да је од агресивног националисте постао мундијалиста. То је човек који се крајем 80-тих клео у Kосово, а онда се претворио у човека коме је Kосово најпогрешнији српски мит. Kосово је наш највреднији мити и сваки народ који држи до себе негује и инсистира на својим митовима јер мит је огледало душе једног народа. То нисам смислила ја, то је рекао мој отац Јован Рашковић и то је заиста тачно – казала је она.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*