VUK DRAŠKOVIĆ: TERORISTI U CRNOJ GORI SU VOĐENI IZ SRBIJE

Srbija nije htela da se ugleda na Nemačku i Japan koji su svoj poraz preokrenuli u pobedu

0

U Srbiji vlada užasna atmosfera veličanja zločina i zločinaca a mržnja koja se oseća u društvu je veća nego ona koja se osećala uoči rata devedestih godina, ocenio je lider Srpskog pokreta odbnove Vuk Drašković.

Gostujući u Novom danu, Drašković je istakao da kada pogleda svoje izjave, govore i intervjue od 1989. do donas, koji su objavljeni u knjizi “Isečci vremena”, uhvati ga osećanje uzaludnosti jer se, samo pogledom na to o čemu se piše u medijima, dolazi do zaključka da se Srbija nalazi u 1990. ili 1991. godini.

“Taj osećaj uzaludnosti je podstaknut činjenicom da Srbija apsolutno ništa nije učinila za 16 godina da strašni poraz u poslednjoj deceniji 20 veka zaceli i da krene u budućnost”, ističe Drašković pojašnjavajući da Srbija nije htela da se ugleda na Nemačku i Japan koji su svoj poraz preokrenuli u pobedu.

O odnosu Srba i Hrvata Drašković ističe da je mržnja u tom odnosu naročito specifična i snažna. “Mržnja je hrana onih koji su izazvali ratove. Gospodari rata, smrti i mržnje su proglašeni za oslobodioce i spasitelje, ne samo u Srbiji već i u Hrvatskoj i BiH… Sprovodi se proces opravdavanja ratova i zločina”.

“Oni su napravili rez sa politikom koja je dovela do poraza, novu politiku su očistili od svake primese politike zločina i što nikada nisu pravdali zločine….Najglasniji su bili u osudi zločina i sva neprijateljstva su preokrenuli u prijateljstva. Gde je Srbija danas? Ona pravda politiku Slobodana Miloševića, politiku zločina, pravda etnička čišćenja, nema hrabrosti da se osudi etničko čišćenje, naši zločini se ne pominju, ne postoje, sve je izmišljeno…. Mržnja je veća nego uoči rata devedesetih i u tome vidite dijagnozu sunovrata”.

Govoreći o 5. oktobru 2000. godine on je rekao da se tada nije dogodio demokratski prevrat, već da je to bio 5. oktobar Legije i ostalih Zemunaca sa kojima je vođstvo tadašnjeg DOS-a napravilo pakt da izdaju Miloševića a da se njima preda Srbija na upravljanje.

“Tada je otpao šiljak piramide zla a cela građevina smrti, državnog terorizma je ostala netaknuta do današnjeg dana”, ocenjuje Drašković.

Za njega je, kaže, najteži period bila decenija borbe protiv Miloševića, borba da se zaustave ratovi. SPO je, ističe, predvodio otpor režimu zla i terora, proteste i bili meta. „Slomila nas je DB i u 21. vek smo ušli oslabljeni i na margini političkog života“.

“Govore nam da smo bili nedosledni i jesmo – bili smo sa DS-om, sa LDP-om, te podržavamo vladu SNS. Mi nismo podržali ništa što nismo morali – da podržavamo one kojima je to bio program. Napuštali smo koalicije kada su oni izdavali i postajali nedosledni. Mi smo svom snagom podržali Vučića. Setimo se one energije i te razbuktale nade kada je Vučić pre četiri godine rekao Evropa, Evropa, Evropa… i kada je najavio da će otkriti zločine službi bezbednosti”.

PRESUDA ZA BUDVU ĆE BITI UPISANA SRNIM SLOVIMA U ISTORIJU PRAVOSUĐA

Govoreći o oslobađajućoj presudi za pokušaj atentata na njega u Budvi on je rekao da je na delu sudski terorizam. “Do 2012. godine neki teroristi iz DB-a su osuđivani. Od tada do danas nema osuđujućih presuda već samo oslobađajućih. Za Budvu će crnim slovima biti upisano u istoriju pravosuđa. Sud je rekao da oni nisu krivim, radili su po naredjenima službi”.

Dodaje da je Vučić 2012. godine najavio obračun sa strukturama DB a kako ističe: “Evo u šta se to pretvorilo!”.

Na pitanje šta podržava sada kada je u pitanju politika Vlade Srbije koju vodi Vučić, Drašković kaže da nikako ne može da podrži slavodobitno klicanje: “Pa šta, i ne moramo da idemo u Evropu”.

Dodaje da se sada ulaže energija u rušenje Briselskog sporazuma. “Politika poraza, Miloševićevih službi, nacionalne elite je skrivala gubitak Kosova i iskopala kosovski grob a mi umesto da se odvežemo od te politike celu Srbiju guramo u kosovski grob. Oni brane ono što nemamo”.

APIS JE TERORISTA A VULIN HOĆE DA GA SAHRANI U ALEJI VELIKANA

Govoreći o polemici koju vodi sa ministrom Aleksandrom Vulinom oko prebacivanja posmrtnih ostataka Dragutina Dimitrojevića Apisa iz Soluna, Drašković kaže:

“Nemojte pominjati moje ime uz tog čoveka. Ja sam u jednom nastupu kao ilustraciju ove užasne atmosfere u Srbiji veličanja zločina i zločinaca i rehabilitovanja naveo primer da je jedan ministar u Vladi Srbije došao na ideju da će teroristu Apisa, koji je ubio srpskog kralja i kraljicu, koji je hteo da ubije prestolonaslednika, kome je suđeno, koji je osuđen na smrt i pogubljen u Solunu, iz neobeleženog groba preseli u Aleju velikana i sahrani uz najviše državne počasti. To je konačno veličanje onih koji su ubili Đinđića, veličanje onih koji su ubili one ljude na Ibarskoj magistrali, onih koji su ubili Ivana Stambolića. To je ista ideologija i možda isti cilj”.

CRNA GORA NAS JE VUKLA U NATO I EU, SAD SE ODUSTAJE OD TE POLITIKE

Na podsećanje da je i sam učestovao u vlasti od 2000. godine koju istovremeno optužuje da je mafijaška, on kaže da je kao šef diplomatije vodio proces evroatlanskih integracija. Ocenjuje da je ta politika evroatlanskih integracija pala kad se raspala državna zajednica Srbije i Crne Gore jer je Crna Gora bila ta koja je ”vukla ka Evropi i NATO”.

“Čim je otišla Crna Gora rekao sam da ulazimo u tunel bez crnogorskog fenjera i da će Vlada Srbije odustati od priključenja NATO a ne isključujem da ćemo odustati i od Evrope.”

POKUŠAJ TERORISTIČKOG UDARA U CRNOJ GORI

Komentarišući hapšenje 20 srpskih državljana u Crnoj Gori na dan izbora, Drašković ističe da je apsolutno u pitanju pokušaj jednog terorističkog udara na vladu Crne Gore iza kojeg stoje paralelne strukture države Srbije.

“Rukopis je isti. Kad su pucali na mene u Budvi zatrpali su Srbiju lažima da sam ja pucao na sebe, sad su zartrpali Srbiju lažima da je Milo Đukanović našao teroriste u Srbiji. To je logika u koju se ubeđuje narod Srbije. Ti teroristi su vođeni iz Srbije”.

NoviStandard

POSTAVI ODGOVOR

*