Vuk odlazi iz Srbije!

0

Pakuje se za preko grane! Predsednički kandidat Vuk Jeremić, nakon neslavnih 5,64 odsto osvojenih glasova na izborima, uprkos dugotrajnoj i skupoj kampanji, po svoj prilici, pakuje kofere i odlazi iz zemlje.

Naime, kako tvrdi dobro obavešten izvor „Alo!”, Jeremićevi saradnici, ali i finansijeri očekivali su daleko bolji rezultat na predsedničkim izborima, pogotovu s obzirom na to koliko je novca uloženo u njegovu kampanju.

– Imajući u vidu da je Jeremić pre svih krenuo u kampanju, te da su mediji bili preplavljeni njegovim reklamama, ovo je zaista razočaravajuće. Prema našoj računici, on je na kampanju potrošio ukupno oko četiri miliona evra. To su zaista ozbiljni novci, a dobijao ih je od raznih ljudi, i u zemlji, ali i u inostranstvu. Naravno, svi oni su mu i davali jer su verovali u njega i, logično, očekivali da će im danas-sutra biti uzvraćeno poverenje. A i sam Jeremić se nije libio da olako obećava sve i svašta ne bi li privukao finansijere – tvrdi naš sagovornik.

Iako je Jeremić u izbornoj noći poručio da ostaje u Srbiji, te da ne namerava da promeni posao ni nakon izbora i da će biti angažovan u političkom životu, naš sagovornik tvrdi da nema ništa od toga.

– Možda se on i zadrži u Srbiji nekoliko meseci dok se ne dogovori gde bi mogao, ali će sigurno čim pre preko grane, najverovatnije opet u neku međunarodnu instituciju. Prosto, preigrao se. Mislio je da će njegova kampanja imati više ođeka, ali je na kraju i Beli čak osvojio više glasova od njega. Da ne pričamo da je Janković imao tri puta više glasova od Jeremića, iako je Jeremić cenio da će uzeti više – kaže naš izvor.

Dodaje i da, logično, nema šanse ni za osnivanje stranke.

– Iako je to bila opcija, da Jeremić osnuje stranku nakon izbora, nakon ovako slabog izbornog rezultata teško da bi to išta značilo. Naravno, postoji mogućnost i da eventualno osnuje stranku, a kako bi na neki način opravdao poverenje finansijera koji su nesebično uložili novac u njegovui kampanju. No ipak bi to bila skupa i krajnje bespotrebna igrarija – zaključuje naš sagovornik. Iako smo juče ovim povodom pokušali da dobijemo Jeremićev komentar, do zaključenja ovog broja nismo uspeli da dođemo do njega.

 

 

Alo

POSTAVI ODGOVOR

*