Vukadinović: „Ako vratim mandat, Vučiću će drugi slati poljupce, bar dok je na vlasti“

0

Dan nakon što je Predsedništvo DSS-a isključilo Đorđa Vukadinovića iz poslaničkog kluba i zatražilo mu da odmah vrati mandat jer navodno nanosi političku štetu toj partiji i zastupa samo sopstvene interese, on za „Alo!“ kaže da to neće učiniti. Čak i ukoliko vrati mandat, dodaje uz osmeh, naći će se neko ko će umesto njega premijeru Aleksandru Vučiću slati poljupce u Skupštini.

– Ne brinem za to. Siguran sam da ima više nego dovoljno onih koji će da mu ih šalju – barem dok je na vlasti. Inače, ono je bio ironičan poljubac, iz protesta što mi predsedavajuća Maja Gojković nije dala reč da mu odgovorim na prozivke – kaže on.

– Kako komentarišete to što ste izbačeni iz poslaničkog kluba DSS-a?

– Bio sam vanstranački kandidat na listi DSS-Dveri i nisam obavezan nikakvom stranačkom „centralnom komitetu“, a i klubu sam slobodno pritupio kao nezavisni poslanik. Znaju oni to dobro, ali napadima na mene hoće da zabašure činjenicu da imaju sukob među sobom, sa dojučerašnjom predsednicom stranke i sa ljudima sa KiM koji ne prihvataju kurs novog rukovodstva. Nisu slučajno Sanda Rašković, Marko Jakšić i Slaviša Ristić podneli ostavke.

– Šta vam je Sanda rekla na sve to?

– Ona me je pre dva dana lično zamolila da ne napuštam klub i rekla da ona odluku neće da sprovede, kao i da je smatra nedemokratskom i nepoštenom. Ona najbolje zna koliko sam lično, direktno i indirektno, doprineo da koalicija DSS-Dveri uopšte uđe u parlament.

– Da li ćete vratiti mandat?

– Nemam kome da ga vraćam, pogotovo ne onome ko u kampanji skoro da nije ni učestvovao. Uostalom, ako ga ja nisam pošteno zaslužio i ako ga još poštenije ne odrađujem, onda ne znam ko jeste. Zna se kome najviše smeta moje prisustvo u Skupštini i ko bi najviše voleo da me tamo nema.

– Jeste li se pokajali što ste na ovaj način uopšte ušli u politiku i Skupštinu?

– Nisam. Znao sam šta me čeka i očekivao sve najgore. I da ću, ukoliko ne budem hteo da izigravam fikus, biti brzo provučen kroz blato i od strane režima i njegovih trabanata biti proglašen za zločinca i babarogu. Ali kada sam Vučića uporedio sa Kaligulom, znao sam šta me čeka.

– Jeste li razmišljali o tome da se uključite u neku drugu stranku? Jeste li imali neke ponude?

– Imao sam ih više. Što ozbiljnih, što šaljivih. Ali kao što vidite, ne prilagođavam se lako vrludanju dnevne partijske politike. Iskreno, mislim da sam mnogo bolji analitičar nego političar. (smeh)

Alo

POSTAVI ODGOVOR

*