Вукадиновић: Не обавезује ме одлука групе грађана која себе назива „Председништво ДСС”

0

ПОСЛАНИК са листе Демократска странка Србије-Двери Ђорђе Вукадиновић изјавио је у среду увече да га одлука Председништва ДСС да га избаци из свог посланичког клуба не обавезује и не погађа, а да ће мандат морати да зараде сами на наредним парламентарним изборима.

         “Неправна одлука групе грађана, која себе назива ‘Председништво ДСС’ (а све више наступа као ‘покрет за СНС’) ме не погађа, нити обавезује. У противном, ваљда би ме позвали да чују шта имам да кажем. Чак и у оно једнопартијско време се поштовала макар нека форма”, навео је Вукадиновић у писаној изјави за агенцију Бета.

         Он је додао да у ДСС-у постоји сукоб “про-СНС и анти-СНС струје” и да се тај сукоб прелама преко њега.

         “Јуче сам примио извињење и молбу госпође Санде Рашковић Ивић да останем у клубу. Очигледно је да у тој странци постоји сукоб про-СНС и анти-СНС струје који се преко мене прелама, а сада ова прорежимска групација чисти и избацује ону другу на радост Александра Вучића”, навео је Вукадиновић.

         Он је додао да је листи ДСС-Двери и посланичком клубу ДСС приступио слободно, као ванстраначка личност, као и да је био један од најактивијих посланика у Скупштини Србије.

         “Што се мандата тиче, њега ће господа морати сама освојити на следећим, надам се што скоријим, изборима. Ја их у томе нећу ометати”, навео је Вукадиновић упитан да ли ће вратити мандат што је од њега тражило Председништво ДСС.

         Председништво ДСС је донело одлуку да Вукадиновића искључи из посланичког клуба ДСС и затражило да хитно врати мандат, јер “води отворену кампању против ДСС, износећи ординарне лажи о њеној сарадњи и политичком приближавању владајућим странкама”.

         Вукадиновић је раније најавио да ће изаћи из посланичког клуба ДСС ако се потврде коалиције са Српском напредном странком на Врачару и Вождовцу. Потпредседник ДСС Милош Јовановић поручио је раније Вукадиновићу да су те коалиције потврђене и да иступи из клуба.

         Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*