Вукадиновић: Нема рационалних разлога за ванредне изборе

0

Посланик Ђорђе Вукадиновић изјавио је данас да не верује да ће бити ванредних парламентарних избора у Србији.

Он је новинарима у Скупштини рекао да не мисли да је одржавање ванредних парламентарних избора свршена ствар као што то мисли већина његових колега у парламенту, наводећи да нема рационалних разлога за изборе, а да „власт панично покушава да их пронађе“.

„Међу разлозима за одржавање избора власт наводи да треба проверити вољу народа, да је атмосфера у скупштини неподношљива, те да треба изаћи у сусрет опозицији која тражи изборе“, каже Вукадиновић уз коментар да их нико из опозиције не тражи.

Како каже, то је већ виђена и провидна игра и стратегија која је примењена 2014. и 2016. године, али овог пута, сматра да ни присталице СНС не верују много у ту причу.

Међутим, он не одбацује могућност да лидер СНС Александар Вучић „преломи“ другачије уз образложење да не може да се супростави вољи чланова странке и да ће је поштовати.

Посланица Доста је било Бранка Стаменковић оцењује да СНС тражи изговоре да распишу ванредне парламентарне изборе, зато што, како каже, „губе изборе у престоници“.

„Ако имамо изборе само у Београду, владајућа већина губи изборе, они се надају да ће лош резултат у Београду амортизовати ако паралелно имају парламентарне изборе и сад им за то треба изговор“, рекла је Стаменковић.

Мондо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*