Вуков ортак први признао Косово!

0

Вук Јеремић свог ортака, који је међу првима признао Косово, довео у Београд да држи трибину!

Лидер Народне странке, угостио је јуче бившег аустралијског премијера Кевина Рада на трибини у Београду.

– Трибина о светским кретањима са двојицом вероватно најинтелигентнијих људи које сам упознао за све ове године бављења међународним односима. Придружите нам се, улаз је слободан! – поручио је између осталог лидер НС-а на свом налогу на друштвеној мрежи Твитер.

Чини се да се Јеремић месецима радовао овој посети, те је долазак Кевина Рада најавио још у децембру 2017.

– Не постоји много њих који су интелигентнији и боље информисани о свим међународним питањима у целом свету од мојих добрих другара Кевина Рада и Ијана Брамера. Срели смо се пре Божића, радујући се њиховој посети Београду у фебруару – написао је он тада уз слику на којој је загрљен са ова два пријатеља, а његови пратиоци су још тада бурно реаговали на ову најаву.

Vuk Jeremić sa prijateljima

Вук Јеремић са пријатељима, Фото: Твитер

Ђука: Јеремић ништа није научио!

Владимир Ђукановић, посланик СНС-а, истакао је за „Ало!” да Јеремић ништа није научио у политици, што показују његови свакодневни гафови.

– Заиста је то врхунски интелигентан човек, како Јеремић каже, чим није часио часа да призна Косово. Верујем да оне који то нису учинили Јеремић сматра неинтелигентним. Иначе, нешто се не сећам да је аустралијском амбасадору тада речено да напусти Србију, као што је то Јеремић „јуначки“ поручио македонском и црногорском. Како год, можда је Кевин Рад заиста врхунски интелигентан човек, али је мука у томе што Јеремић очито ништа није научио од њега у политици, на шта указују његови свакодневни гафови – истакао је Ђукановић.

– Зар није Аустралија за време Радовог мандата као премијера признала Косово? И то ни мање ни више него у 24 сата од проглашења независности у парламенту Косова…. Тај човек не може никако бити „информед ин алл маттер интернатионал ин тхе њорлд“ ако је чинио такве глупости тако исхитрено – поручио је тада анонимни твитераш Јеремићу.

Да овакав одговор није пука преписка на друштвеним мрежама, доказ је и чињеница да је управо Кевин Рад био аустралијски премијер од 2007. до 2010. и баш за време његовог мандата та земља је 19. фебруара 2008. признала независност Косова. Аустралија је тада била међу првих десет земаља који су признале једнострано проглашену независност српске покрајине, а Рад је дан након што је Косово прогласило независност обећао признање.

– Аустралија ће признати независно Косово – саопштио је он 18. фебруара 2008, а српска заједница у Аустралији му је упутила писани протест поводом те одлуке.

АУТОР: Ј.Марковић

alo.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*