Vulin: Budite bez brige, preduzete su sve mere zbog vaški kod migranata!

0

– Ministar Aleksandar Vulin izjavio je da su u smeštajnim centrima za migrante preduzet sve neophodne mere zbog sve većeg broja migranata koji imaju vaške.

On je naveo da građani ne treba da brinu.

„Detektovali smo da se pojavljuje sve veći broj migranata koji imaju vaške i da ta stvar ne bi izmakla kontroli, Zavod za javno zdravlje je upozorio, a mi smo u svim smeštajnim kapacitetima preduzeli sve potrebne mere“, rekao je Vulin novinarima u Beogradu posle obilaska Materinskog doma.

On je naveo da stanovništvo Srbije može da bude „potpuno mirno i potpuno sigurno“, jer se u svim prihvatnim centrima potencijalno zaraženi adekvatno tretiraju.

Vulin je naveo da migrante treba skloniti sa ulica i parkova i pozvao ih da dođu u prihvatne centre, gde će im biti pružena adekvatna zaštita.

„Naši centri imaju dovoljno kapaciteta, sigurno su bolji od parka i napuštenih baraka. Za svakoga ima mesta u našim centrima“, dodao je ministar.

Upitan da prokomentariše to što neke nevladine organizacije upozoravaju da uslovi u smeštajnim centrima nisu dobri, on je pozvao novinare da posete prihvatne centre kad god žele i da se uvere kakvi su uslovi i higijena u njima.

„Kad god hoćete, dođite, slobodno. Ali, molim vas, obiđite i barake u parku“, dodao je Vulin i pozvao sve nevladine organizacije da dođu u prihvatne centre i da rade s migrantima.

 

 

Beta

POSTAVI ODGOVOR

*