VULIN: Crna Gora šalje vojsku na Kosovo kao podrška nezavisnosti

0

Poslanici crnogorskog parlamenta raspravljaju o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju „Odlučna podrška“ u Avganistanu, i dva štabna oficira u KFOR na Kosovu

Odluka da svoje vojnike pošalje na Kosovo i Metohiju, ne kao podršku bezbednosti Srba već kao podršku nezavisnosti Kosova, ne može biti odluka koju će Srbija posmatrati kao prijateljsku, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući raspravu u crnogorskom parlamentu o najavi slanja pripadnika svoje vojske na KiM.

„Žalim što rukovodstvo Crne Gore uporno zaboravlja da na Kosovu i Metohiji postoji i Srbija i narod Srbije i interesi Srbije“, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju.

Poslanici crnogorskog parlamenta raspravljaju danas o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju „Odlučna podrška“ u Avganistanu, i dva štabna oficira u KFOR na Kosovu, navodi RTCG.

Dok u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) smatraju da angažovanje pripadnika crnogorske vojske u medunarodnoj misiji na Kosovu doprinosi ocuvanju mira u regionu, iz opozicije tvrde da ta odluka nije dobra, niti korektna prema Srbiji i Srbima u Crnoj Gori.

tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*