ВУЛИН: На Балкану се поново буди великоалбанска политика

0

Министар за рад Србије Александар Вулин истакао је да је изјава предсједника националног савјета Албанаца Јонуза Муслија, да права Албанаца на југу Србије треба да брани држава Албанија, опасна, да призива сукобе гдје их нема и поручио да је онај ко тако говори непријатељ и Албанаца и Срба и мирног живота.

Александар Вулин је, одговарајући на питања новинара, поручио да о Албанцима на југу Србије и остатку њене територије бригу води Република Србија, као и о сваком другом грађанину који живи у Србији, водећи притом рачуна о специфичностима сваке од националних заједница, да свачија права буду заштићена и ни на који начин повријеђена.

„То је опасна изјава, и то је изјава која говори о покушају да се изазивају сукоби тамо гдје сукоба нема. У Прешеву и Бујановцу Албанци и Срби живе у миру, имају исте проблеме као и било ко други, не разликују се ни по чему, имају заједничке жеље да њихова дјеца живе у миру, да има више посла, да им буде боља комунална инфраструктура, да се људи боље лијече, да живот протиче како треба да протиче, а не да их самозване вође свађају и да покушавају да направе сукобе тамо гдје сукоба нема“, истакао је Вулин.

Министар је констатовао и да смо свједоци да се на Балкану поново буди великоалбанска политика и да све чешће у нашем сусједству видимо до чега долази када почне да се говори о прекрајању граница, о мијешању у унутрашње ствари друге државе и о томе неко има екслузивно право да заступа некога.

„То је опасна изјава и треба водити рачуна о ономе ко је то рекао, јер тај који је то рекао је непријатељ и Албанаца и Срба, он је непријатељ мирног живота на југу Србије, и непријатељ мирног живота који заслужују сва дјеца на југу Србије“, рекао је Вулин и подвукао да Албанија има сва права да води рачуна о себи, као што Србија има сва права да води рачуна о себи и својим грађанима.

 

РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*