Вулин: Неко од Вучића је био мета атентата! Да ли Премијер или брат му Андреј!?

0

У емисији Упитник Јавног сервиса РТС, гостиовали су  Александар Вулин, Биљана Поповић Ивковић државни секретар МУП-а и Андреја Савић бивши директор БИА

Тема разговора је била сумња на могући атентат на Премијера.

Поповић Ивковић: У склопу акције пронађено је доста оружја, МУП је спречио једно убиство. За сада не могу да причам о детаљима због сигурности премијера. У околини куће је било 97 лица који су имали досије раније.

Вулин: Још једна случајност која ће бити исмејана на твитеру, ово је пука случајност што је њих 97 нађено. Мислим истину треба рећи, случај Јајинци није почео ту он је почео још кад су били избори. То је почело кад су људи почели да се жале у изборној ноћи. Амерички Амбасадор је примио опозицију у изборној ноћи, па креће случај Сава мала. Уметничка слобода је рећи треба Вучићу метак у чело. Сваки пут када хоћемо да напредујемо неко дође и каже срушићемо ту Владу. Амерички Амбасадор седи са Лидијом Удовички ко је овде луд. Вучић каже да шпијуни се крећу по Србији и онда долази акција Јајинци. Ја не желим да верујем да стоји Америка иза овога али ово су чињенице. Сигуран сам да су хтели једног Вучића сад да ли је у питању Андреј или Александар. Ми молимо и кумимо већ годину дана да нам кажу ко је покушао да убије премијера у Сребреници и ником ништа, то је велики проблем.

Савић: Рекао бих да се ради о озбиљном догађају који не сме бити потцењен. Ја не бих улазио у детаље ко је ту са стране крив. Али то је један велики утицај на државу. Ствари су заиста озбиљне и ово мора да се реши у што скоријем року. Ја сам свестан да је реч о високој операцији и зато мора да буде све у тајности. Неко је морао да обезбеди трасу кретања премијера. По закону основни носилац за безбедност личности је једна јединица у оквиру МУП-а. Кључни носилац је ВБА, и наравно БИА. То што је грађанин јавио то ми је врло позитивна ствар, значи да се вратила вера у полицију. Има доста сличности између овог случаја и доста сличности са убиством Зорана Ђинђића.

Поповић Ивковић: Грађани верују у своју полицију зато је и обичан грађанин јавио о овом аутомобилу и његовом садржају. Ми смо спречили професионално убиство.

Поповић Ивковић: Имамо доста политичких убиствава Раде Булатовић и остали људи који су убијени и Бошко Буха та убиства нису још решена. 95 године имамо 253 убиства. Јел видите колико има проблема у целом свету? Ја не смем да говорим о истрази ја не знам да ли је крив Вељко Попара. Ми не можемо да се решимо неких људи које штити закон.

Вулин: Не може бити грешка обезбеђења Вучића, то је грешка система. Мора да га заштити контраобавештајна служба. У овој земљи је била политичка изјава да неће се више шетати страни обавештајци. И кад је јављена вест о овом у Јајинцима прво питање опозиције је било а одакле Вучићу кућа, нема везе што је та кућа купљена пре 30 година. После 2000. укинут је СИД и укинуто је шифровање и била је прича ми не желимо да контролишемо пријатеље, а ти пријатељи су нам направили ово. Сад је прилика да се пријатељи јаве и да нам кажу ко је покушао да убије премијера Вучића у Сребреници.

Поповић Ивковић: Укупан криминал је смањен за 5%, земунски клан је убијао и клао кад је Савић био начелник БИА. Србија је очувала мир и стабилност кад је била ситуација око миграната.

Вулин: Питање је како ће Србија реаговати на све ово. Србија има снаге али ми морамо да сазнамо ко је ово урадио. Нека организација сигурно стоји.

ПАТРИОТ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*