Вулин: Нема говора о уласку Србије у Нато

0

Нема говора о томе да ће Србија постати чланица Нато савеза, нити да ће увести санкције Руској Федерацији и потпуно је неразумљиво, несхватљиво, неодговорно и злонамерно нападати јединог државника у Европи Александра Вучића, који неће да попусти под тим притисцима, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

„Ја морам признати да баш не одобравам, а понекад и не разумем, када председник Вучић говори о томе да треба већ сада да оставља наслеђе иза себе и поставља датуме када ће се повући из политике, али он сигурно ни не размишља о томе да у свом наслеђу остави Србију у НАТО пакту”, рекао је Вулин новинарима.

Он је на тај начин реаговао на изјаву руске историчарке Јелене Гускове, која је изјавила да је касно за дијалог о Косову и да Европа никада неће примити Србију у ЕУ, али да је наша земља потребна Нато.

Министар је још казао да ће шест „Мигова 29” из Русије стићи у Србију до краја године.

„Разумем нестрпљење, али понављам, авиони ће стићи до краја године, Миг 29 биће у саставу нашег наоружања. Који је то рок постављен? Рокови се поштују и биће до краја године”, рекао је Вулин новинарима на аеродрому Батајница, приликом прославе Дана авијације.

Како је нагласио, наша авијација се након деценија намерног запуштања обнавља, обезбеђена су два нова хеликоптера, а каже и да ће ускоро стићи и нови хеликоптери ХА145М. (Танјуг)

Политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*