Вулин: Нема скривених порука да преузмем министарство одбране

0

Актуелни министар рада Александар Вулин, који је у новој влади предложен за министра одбране, изјавио је да у том предлогу нема скривених порука и да зацртани циљеви и приоритети остају исти – осавремењавање војне опреме, рад на побољшању положаја припадника војске, унапређивање наменске индустрије и војна неутралност.
– Када је Александар Вучић постао министар одбране он је дефинисао политику које се ми држимо до дана данашњег. То је политика која је дала резултате, вратила углед Србији, унапредила Војску Србије. Врховни комадант јесте председник Републике, онај који је најодговорнији за нашу војску. Вучић ће наставити да води политику коју је до сада водио и од мене ће имати помоћ – рекао је Вулин.

Гостујући на РТС Вулин је рекао да је нови ресор који ће му бити поверен велики изазов за њега, али и велика част, те да верује да ће са припадницима Министарства одбране успети да ствари мења на боље.

Министар је појаснио да је прошла влада задужила Вучића да се на посебан начин брине о наменској индустрији, јер то јесте један од најважнихјих делова Министарства одбране, нешто што може да мења свакодневни живот и помогне привреди земље.

– Наравно да ће председник Вучић водити рачуна о томе и даље, а ја као министар одбране заједно са свим припадницима министарства одбране учинићу све да се политика коју смо водили до сада настави – нагласио је он.

Хоћемо да сами штитимо своје небо

Коментаришући поједине изјаве да је његово постављење за министра одбране порука западу да се неће прекидати односи са Русијом и да Србија неће у НАТО, Вулин је рекао да је политика Србије сарадња и поштовање са НАТО пактом, сарадња са Русијом, Кином те да наша земља нема намеру да се сврстава у неки војни савез.

– Хоћемо да водимо рачуна о својој безбедности, да сами штитимо своје небо, земљу и народ. Морамо да водимо политику пријатељства и са НАТО пактом и са Русијом. Нећемо уводити санкције Русији, али нећемо прекидати сарадњу ни са западом. Србија није земља и која треба да улази у сукобе са било ким – поручио је он.

Како каже ово је иста влада, остали су исти министри, са неколико изузетака у ресорима који можда не одређују кључну политику.

Поручио је и новом министру за рад Зорану Ђорђевићу да води рачуна о фискалној стабилности, да не умањује социјална давања, да воли, поштује раднике социјалне заштите, да буде на страни оних који пате, буде ту када је тешко.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*