Вулин о Kосову: Могу да уђем или да изађем када год хоћу

0

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин каже да може да дође на простор Kосова и Метохије, у било који град, “када год хоће”, и да може да уђе и изађе, а да приштинске власти о томе или не знају ништа, или да не могу да га спрече.

– “Ово је у кратком року четврти пут да ми је Приштина забранила да долазим, односно четврти пут да су прекршили Бриселски споразум и да су прекршили сва договрена правила понашања. Приштина одлично зна да ја могу да дођем на простор KиМ када год хоћу, у било који град, у који год хоћу и наравно, без било каквог питања – рекао је Вулин новинарима.

Kако је рекао, ово је покушај Приштине да изазове инцидент, да „ја дођем и да онда читаву своју причу о Великој Албанијиј, етничком чишћењу, све насиље којим се служе, мржњу коју изливају на српски народ оправдају једним мојим доласком на KиМ”“.

Он им, како наглашава, “наравно неће дати ту могућност” и неће пасти на “тако јефтине трикове” и неће дозволити да се играју са српским народом на KиМ.

– Али, сигуран сам да ће Срби гласати за Српску листу, сигуран сам да ће имати свих 10 посланика и да без представника Српске листе неће бити могуће формирати било какве институције у Приштини. А онда ћемо разговарати и о овоме што сада раде и о неким будућим потезима” – закључио је Вулин.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*