Вулин: Послодавци који запосле дете палог борца добијаће 180.000 динара

Сваки послодавац који запосли дете палог борца добиће субевенцију од 180.000 динара, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

0

„По први пут деца палих бораца ће у Националној служби за запошљавање имати приоритет при запошљавању“, рекао је Вулин пред члановима удружења бораца на новогодишњем пријему и додели златне плакете „Српски ратник“, у Дому пензионера Бежанијска коса.

Он је објаснио да ће послодавци ту субвенцију добијати као и за остале теже запошљиве групе, али да су први пут деца палих бораца призната као посебна теже запошљива категорија лица.
„Сада смо то увели да деца палих бораца, жртве трговине људима, жртве породичног насиља и деца без родитељског старања и из система социјалне заштите добијају посебну пажњу, а послодавци који их запосле добијају посебну субвенцију“, рекао је Вулин.

Вулин: Србија ће јачати своју војску

Србија ће јачати своју војску и неће више никада дозволити да се понове ужаси српског народа као што је то било у акцијама „Олуја“ или „Бљесак“, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

„Бескрајно сам поносам када могу да вам кажем да ћемо нашу армију јачати, наоружавати, опремати и да никада више нећемо дозволити да се понове ужаси Олује или Бљеска, а да немамо чиме или да не знамо како“, поручио је Вулин у свом говору на новогодишњем пријему и додели златне плакете „Српски ратник“ у Дому пензионера Бежанијска коса.

Он је истакао пред члановима удружења бораца да то говори управо пред онима који више од икога цене мир и слободу.

„Нема мира нити слободе без снажне и моћне државе, без армије и полиције, али и више од свега без народа који воли и цени слободу. Немојмо никада да допустимо да нам говоре као истину велику и страшну лаж да ми волимо да ратујемо – да Срби воле да ратују“, нагласио је Вулин.

Он је рекао да је баш супротно и да ће Србин увек када може изабрати да гледа унуке и праунуке.

„Хоће да претекне читав један живот, а да не упозна рат, али му није дато да бира. На нама је да стварамо земљу која ће моћи да бира“, навео је Вулин.

Министар је рекао да је Србија свој мир увек плаћала ратом.

„Није се Србија питала за ратове, долазили су без њене воље и њеног питања. Можда је само једно питање постављано – да ли смо спремни да нестанемо, да се умањимо и будемо супротни себи самим, да живимо без слободе, јер то су велики и моћни желели. Никада ниједна генерација у историји српског народа није дала погрешан одговор, већ да је живот без слободе незамислив и да је спремна да плати највишу цену“, навео је Вулин.

РТВ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*